Hirdetés

Észtország magyar informatikusokat is toboroz

A toborzás célja, hogy az élvonalbeli IT-vállalatokkal közösen, nemzetközi szinten ismert cégek (pl. Taxify, Twilio, Microsoft, Veriff és Swedbank) vezetői pozícióinak betöltésére találjanak jelölteket.

Hirdetés

A kiválasztott jelöltek ötnapos meghívást kapnak Észtországba, ahol megismerkedhetnek IT-óriásokkal, ellátogatnak a NATO internetes biztonsági központjába, és a Robotexre, a világ legnagyobb robotikai fesztiváljára, valamint jövőbeni pályafutásukat potenciálisan meghatározó állásinterjún vesznek részt.

Az előzetes interjúztatást a munkaadókat a megfelelő jelöltek keresésében támogató Jobbatical nemzetközi állásközvetítő portál végzi. A cég vezérigazgatója, Karoli Hindriks szerint a technológiai szektorban a munkaerőhiány jelenti világszerte, és Észtországban is az egyik legnagyobb problémát. A most indított kampány megváltoztathatja az emberek toborzásról alkotott elképzeléseit. „Az egyszerű álláshirdetés már nem elég” – mutat rá a szakember. „A munkavállalók sokkal mobilabbak, mint korábban, és még nagyobb erőfeszítésre van szükség elérésükhöz”.

Karoli Hindris meglátása szerint egészen rendkívüli változásokon megy keresztül a toborzási tevékenység az előző évtizedhez képest. A ManpowerGroup globális toborzási vizsgálata szerint a munkaerőhiány nagyobb problémát jelent napjainkban, mint bármikor az elmúlt 12 évben. A világszerte megkérdezett munkaadók 45%-a nyilatkozott úgy, hogy nehézséget jelent számára a megfelelő hozzáértéssel rendelkező munkavállalók megtalálása. A 43 ország több mint 39 ezer munkaadójának részvételével zajló tanulmány megállapította, hogy a speciális műszaki készségekkel rendelkező munkatársak (mérnökök, informatikusok) iránt a legnagyobb a kereslet. A munkaadók egynegyede szerint idén nehezebb megfelelő szakembereket felvenni, mint tavaly.

A mindössze 1,3 milliós Észtország egyre növekvő informatikai és távközlési szektorral rendelkezik. Az előrejelzések szerint 2020-ra 37 ezer infokommunikációs (IKT) technológiai szakember hiányzik majd a piacról, és a betöltetlen pozíciók egy részére Magyarországról keresnek jelölteket.

A jelentkezéseket szeptember 23-ig várják a következő oldalon: https://careerhunt.eu/.

Azóta történt

  • Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

    Az utazásmegosztó vonzó jutalékokkal csábít, és anyagilag is támogatja a szükséges vizsgák letételét.

  • Ma 14 órától indul a Taxify Debrecenben

    Az alkalmazáson keresztül rendelt autókban a debreceniek kedvezményesen, diáktarifával utazhatnak, és az applikáción keresztül, okostelefonjukkal is intézhetik a fizetést.

  • Új nevet kapott a Taxify

    A névváltás részleges arculatváltással is együtt jár, így a cég bemutatta új logóját is.

Előzmények