Informatikai segélyvonalat indított az Enternet

Az Enternet telefonos segítségnyújtási szolgáltatást indított a lakossági ügyfelei részére. Az alternatív szolgáltató operátorai a számítógépekkel, számítástechnikai és távközlési eszközökkel, valamint az internetes beállításokkal, a net biztonságos használatával kapcsolatos kérdésekben tudnak segítséget nyújtani, sőt akár hardvereket és szoftvereket is ajánlanak.

„Tapasztalataink szerint ügyfeleink sokszor találkoznak olyan informatikai jellegű problémával, ami ugyan telefonos úton is könnyen elhárítható lenne, de nincs senki, aki meg tudná válaszolni a felmerülő kérdéseket. Természetesen ügyfeleinknek az ADSL- és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdések megválaszolása továbbra is a hagyományos úton, ingyenesen történik, de mostantól lehetőség van egyéb informatikai segítségkérésre is, méghozzá gyorsan és olcsón. Nem kell szakembert kihívni, vagy elvinni a számítógépet a szervizbe egy egyszerű probléma miatt, elég csupán egyetlen telefonhívást elintézni” – kampányolt a szolgáltatás mellett Bauer Róbert, az Enternet igazgatóságának elnöke. Aki hozzátette, hogy bár az EnterHelp egyelőre csak a cég ügyfelei számára lesz elérhető, de tervbe van véve a szélesebb körű szolgáltatás is.

Az EnterHelphez egyebek mellett az alábbi területeket érintő kérdésekkel lehet fordulni: Windows operációs rendszerekkel összefüggő telepítési, beállítási frissítési és hibaelhárítási feladatok; irodai szoftverek telepítése, frissítése, beállítása, használati tanácsok; kommunikációs alkalmazások telepítése beállítása; internetkapcsolat és elektronikus levelezés beállítása; vírusok és kémprogramok eltávolítása; IP-hálózati eszközök konfigurálása, hálózati alkalmazások telepítése beállítása.

A szolgáltatás az (1) 888-2088 budapesti telefonszámon érhető el. Itt a telefonos segítséggel megoldható hibaelhárítási igényeket 8 óra és 22 óra között fogadják. A hívás minden esetben a szolgáltatás várható díjának egyeztetésével kezdődik – közölte a szolgáltató.

Azóta történt

  • Egyesülésre készül az Enternet és az Externet

    Az Externet közzétette a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek a két cég „közös irányítás alá vonásáról”.

  • Hívja a 1749-et!

    A távközlési cégek összefogásával létrejött kezdeményzés az árvízkárosultak megsegítését célozza.

Előzmények