Sikeresen zajlott le az idei INFOmaraton

Immáron negyedik alkalommal rendezték meg az ország egyetlen 24 órás informatikai diákversenyét, amelynek a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola adott otthont. A selejtezőn legjobban szerepelt, így a döntőbe jutott versenyzők április 25 és 27-e között mérhették össze tudásukat.

Hirdetés

A diákoknak egy kerettörténetre épülő feladatot kellett megoldaniuk, mely egy korszerű informatikai rendszer létrehozása volt a – történet szerint újonnan alakuló – Pénzkezelő Bank Zrt. számára.

Infomaraton

A részfeladatokhoz tartozott többek között a Cisco hálózati eszközök konfigurálásán kívül RedHat, SuSE Linux és Microsoft Windows Server telepítése, és egy felhő infrastruktúra kialakítása is. A résztvevőknek egy infrastruktúratervet, topológiai ábrát, árajánlatot és projekttervet is kellett készíteniük a kerettörténetben szereplő pénzintézet számára, azaz a zsűri tagjainak. A projekt bemutatásakor a szaktudáson kívül előtérbe kerültek a prezentációs készségek is. A megmérettetés fődíját a *this csapat nyerte, így ők vehetnek részt az egy hónap múlva Las Vegasban megrendezésre kerülő HP Discover konferencián.

„A verseny igazi erőpróba volt, hiszen 24 órán át még ébren maradni sem könnyű, folyamatosan koncentrálni és dolgozni pedig még nehezebb. A sok befektetett munka azonban eredményhirdetésen egy pillanat alatt megtérült, amikor meghallottuk, hogy mi nyertük a versenyt” – mondta a győztes csapat vezetője.

Előzmények