Hirdetés

Induló cégeknek ad tippeket az IVSZ

Hirdetés

2010 végén egy új kezdeményezést indított el az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). A Start IT Up néven futó programmal a hazai informatikai, távközlési és elektronikai vállalatok érdekeit képviselő szervezet azt vállalta, hogy – elsősorban az ICT-szektorban tevékenykedő – kis- és középvállalkozások növekedéséhez nyújt olyan szakmai támogatást, amely segíti a cégvezetőiket a vállalkozásfejlesztésben, a hazai és nemzetközi piaci szereplőkkel történő együttműködésben, valamint a sikeres forrásbevonásban.

„Ma Magyarországon számos szervezet, fórum igyekszik összehozni a start up fázisban lévő vállalkozásokat és a befektetőket. Az IVSZ abban nyújt többet más kezdeményezéseknél, hogy tagvállalataink egyfajta mentorként adják át azt a tudást és tapasztalatot, amit például a vállalatépítés, a nemzetközi kapcsolatok vagy a befektetői kapcsolatrendszerek kiépítése terén elértek” – mondta el Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

Az IVSZ Start IT Up munkacsoportja első lépésként az IVSZ-tagvállalatok üzletfejlesztési tapasztalatait szeretné továbbadni a piacképes ötlettel rendelkező vállalkozásoknak. IVSZ Start IT Up University néven hat előadásból álló programsorozat indult el április végén, ahova már működő vállalkozások vezetőit, alapítóit várják. Az előadások elsősorban azoknak kínálnak hasznos tartalmat, akik a vállalati életciklus korai szakaszában lévő vállalkozást vezetnek, és a közeljövőben jelentős vállalati tranzakcióra – például forrásbevonás, új piacra lépés, összeolvadás vagy vállalatfelvásárlás – készülnek. Többek között olyan kérdések kerülnek szóba, mint a hozzáférés a finanszírozási forrásokhoz, a vállalkozások növekedési fázisában fellépő problémák kezelése vagy a kiszállásra (exitre) történő felkészülés, a részvényesi érték maximalizálása – közölte a szervezet.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • IVSZ

Azóta történt

Előzmények