Indonézia is kivonja a pénzügyi cégeket a kriptoiparból

Megtiltotta a hatóság a pénzintézetek számára, hogy segítsék a kriptopénzes eladásokat.

Indonézia pénzügyi hatósága arra figyelmeztette a pénzügyi vállalatokat, hogy tilos kriptoeszközöket kínálniuk vagy azok eladását, tranzakcióját segíteniük.

A pénzintézetek számára nagyon szigorúan megtiltották a tájékoztatójuk szerint, hogy kriptopénzeket használjanak, reklámozzanak, esetleg bárhogyan segítség azok tranzakcióit. Felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy a kriptopénzek értéke nagyon gyakran és erősen ingadozik, aki pedig ilyesmit vásárolna, az teljes mértékben legyen tisztában a kockázatokkal. Bár állítását nem részletezte a helyi pénzügyi hatóság, de felhívta a figyelmet, hogy sok vád szerint piramisjátékkal egyenlőek a kriptobefektetések. Hasonló figyelmeztetéseket adott ki Thaiföld és Szingapúr jegybanka is.

A kriptoeszközök kereskedelme egyébként alaposan felpörgött Indonéziában, 2021-ben a tranzakciók értéke elérte az 59,83 milliárd dollárnak megfelelő összeget. Fizetésre ezeket tilos használni, az eladásukat pedig egy másik hatóság felügyeli – de a pénzügyi cégeket most kivonták az ágazatból.

Azóta történt

Előzmények