Íme a legnépszerűbb magyar appok Huawei telefonokra

A Huawei gőzerővel fejleszti saját mobilos ökoszisztémáját, amely villámgyorsan került minden szempontból a legjobbak közé. A HMS-ben ráadásul már magyar alkalmazásokból is bőven található, meg is mutatjuk ezek toplistáját.

A Huawei egyértelműen a világ egyik legjobb mobilos kínálatával rendelkezik hardveres téren. A jelenlegi P40 család tagjai, valamint a Huawei többi okostelefon-szériája és tabletei széles célközönségnek nyújtanak minőségi és erős készülékeket a belépőszinttől a csúcskategóriáig. Azonban egy mobil önmagában még akkor sem teljes, ha a lehető legjobb hardverek hajtják, prémium kamerákkal és csodaszép kijelzővel rendelkezik: ezek tökéletes kihasználásához ugyanis kell egy minden szinten passzoló, mindenre választ adó szoftveres ökoszisztéma.

A Huawei saját szoftverkörnyezetét Huawei Mobile Services (HMS) néven hozta létre: sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy megjelenése után nem sokkal már a világ harmadik legelterjedtebb app-rendszere, jelenleg több mint 170 országban van jelen, havi több mint 700 millió aktív felhasználóval rendelkezik, az alkalmazásokat 1,6 milliónál is több fejlesztő készíti. Amikor a fejlesztők által elkészült appok átesnek a Huawei gondos vizsgálatán, bekerülnek az AppGallery, a Huawei saját alkalmazás-áruházának a kínálatába, amely biztonságos, jól kereshető, rendszerezett formában teszi elérhetővé a Huawei eszközökre elérhető appokat. Világszerte már minden negyedik Huawei eszközön a HMS környezetét találjuk és minden harmadik újonnan eladott mobilt ez az ökoszisztéma szolgál ki. Magyarországon is népszerű a rendszer, hiszen fél év alatt több mint 15 százalékkal nőtt az AppGalleryt használók száma, amelyben már félmilliónál is több magyar felhasználói látogatást regisztráltak.

A jelenleg 60 ezret is meghaladó app-kínálat nemzetközi szinten hihetetlen sebességgel bővül, de magyar fejlesztők által készített alkalmazásokból is napról napra kerülnek fel újak. Épp ezért mindegy, hogy valamilyen helyi igényre keresünk megoldást például egy menetrend vagy moziműsor segítségével, vagy valamilyen világméretű közösségi szolgáltatást, képmegosztót, segédprogramot használnánk, ezeket megtalálhatjuk az AppGalleryben.

Magyar nyelven, magyaroktól, magyaroknak

Természetesen a mobilappok között is megvannak a nemzetközi kedvencek, amelyeket New Yorktól Moszkváig milliók kedvelnek, de nagyon népszerűek minden országban azok az alkalmazások is, amelyek a lokális fejlesztőktől érkeznek, tehát a helyi nyelv mellett azt az előnyt is kínálják, hogy az ottani felhasználók által legfontosabbnak tartott szolgáltatásokat nyújtják, és az országra jellemző területeket fedik le. Folyamatosan bővül a magyar appok köre is, és a széles kínálat miatt már azt is meg lehet mérni, melyek voltak az elmúlt időszakban a magyar felhasználók kedvencei. Íme a Top 20 lista:

 1. Vimage
 2. Jófogás
 3. Időkép
 4. Index
 5. Rádió1
 6. Menetrendek.hu
 7. Digi Online
 8. NetPincér
 9. Használtautó
 10. HVG
 11. KFC
 12. Port TV
 13. Origo
 14. Budapest Public Transport
 15. Telekom
 16. Köpönyeg
 17. Aida64
 18. Erste MobilBank
 19. Nemzeti Mobilfizetési Rendszer
 20. Ingatlan.com

A húsz legnépszerűbb magyar app között ugyanúgy akad képszerkesztő, apróhirdetés, időjárási információ, online sajtótermékek app-változata, közműves és közlekedési segéd, ételrendelő szolgáltatás, netbank kliens vagy hardverelemző szoftver – ez pedig azt mutatja, hogy máris hihetetlenül széles körben használják az ország Huawei készüléktulajdonosai az AppGallery alkalmazásait. És a toplista csak a jéghegy csúcsa, a gyorsan bővülő kínálatban akár minden nap találhatunk újabb magyar appokat – és arra is van egy tippünk, hogyan lehet ezeket a leggyorsabban megtalálni.

Keresés kívül-belül, appokra és bármi másra

Ha belépünk az AppGallery alkalmazásboltjába, már eleve könnyen tájékozódhatunk a jól strukturált, felhasználási területek alapján kategorizált elrendezésnek köszönhetően, de néha pont azért veszhetünk el a kínálatban, mert olyan sebességgel bővülnek az elérhető alkalmazások, hogy könnyű átsiklani a minket leginkább érdeklőkön. Szerencsére a Huawei kifejlesztett egy olyan eszközt, amellyel pillanatok alatt rátalálhatunk a kívánt alkalmazásokra.

A Petal Search használatához elég a telefon főképernyőjére nézni: ezt a segédet egyetlen keresősáv formájában ki tudjuk tűzni a fő helyre, ahol a kijelző feloldása után mindenféle egyéb beállítás nélkül elkezdhetünk keresni. Ha egy app nevét írjuk a mezőbe, azonnal felkutatja azt nekünk az AppGallery kínálatában – de akkor sem esik kétségbe, ha esetleg oda még nem került fel, ekkor ugyanis megtalálja más alkalmazásboltokban vagy web appok formájában. A találatok mellett megjelenő gombbal rögtön telepíteni is lehet az alkalmazásokat, tehát nincs szükség külön letöltögetésre és installálásra. Ami pedig igazán hasznossá teszi a Petal Search keresősávját, az a multifunkciós működése, ugyanis használhatjuk hagyományos internetes keresőként is, amely bármilyen beírt kifejezésre megmutatja nekünk a kapcsolódó weboldalakat.

Adott tehát a Huawei eszközkínálata, amely a belépőszinttől a legprofibb felhasználásra szánt prémium modellekig széles választékot kínál. Ezeken stabil és sokrétű működést tesz lehetővé a Huawei Mobile Services, valamint az AppGallery hatalmas alkalmazáskínálata, amelyből könnyen telepíthetjük a minket érdeklőket. És ha még gyorsabb, átfogóbb keresési lehetőségre vágyunk, pillanatok alatt megold mindent a Petal Search. Így válnak a hardveresen tökéletes telefonok sokkal többé önmaguknál, olyan digitális svájcibicskává, amelyekkel az élet minden területén mindent megoldhatunk.

Ráadásul az AppGallery használatával most megnyerheted a 7000 értékes Huawei termék egyikét is, ha 2020.10.08 és 2020.11.08 között letöltöd az AppGallery legnépszerűbb alkalmazásainak legalább egyikét, hiszen részt vehetsz a nyereményjátékban, ahol többek között tableteket, vezeték nélküli fülhallgatókat és okostelefonokat nyerhetsz. További információ erre a linkre kattintva olvasható.

Azóta történt