Illegális oldalak kiemelésével borzolja a kedélyeket a Google

Torrent- és illegális streaming oldalakat ajánl a rendszer, természetesen nem ez volt a célja az új funkciónak.

Megint változott a Google keresőjének algoritmusa, könnyebbé kívánják tenni a népszerű oldalak megtalálását, ezért a vállalat úgy döntött, kártyákra helyezi a leggyakrabban meglátogatott weboldalakat egy-egy keresőszó kapcsán.


(forrás: TorrentFreak) [+]

Az ötlet sok esetben hasznos lehet, illetve új reklámfelületet jelent a későbbiekben a hirdetőknek, azonban azzal nem számoltak a mérnökök, hogy a felhasználók olykor torrentoldalakra, vagy streamszolgáltatásokra keresnek rá. Ezt szúrta ki a TorrentFreak, amikor a kiemelésben illegális tartalmakhoz hozzáférést biztosító weblapok kerültek a kártyákra.

A Google szóvivője hivatalos válaszában azt közölte, a funkció tényleg új, viszont a torrentoldalak kiemelése nem volt a céljaik között, megvizsgálják az esetet és javítják az algoritmust. A torrentoldalaknál viszonylag egyértelmű a helyzet, a streameknél azonban már kevésbé nyilvánvaló, hogy a Hulu mellett ajánlott Putlocker engedély nélkül közvetíti a tartalmakat.


(forrás: TorrentFreak) [+]

A válogatást természetesen nem Google dolgozók pakolták be, a leglátogatottabb oldalakat javasolja a motor, amit a nemzetközi keresőben nem, egyelőre kizárólag az amerikai piacra szánt változatban vezettek be.

Azóta történt

Előzmények