Robotizált lakással újít az IKEA

Robotizált lakással újít az IKEA

Az IKEA egy közösségi oldalon is bejelentette, hogy 2020-tól Hongkongban és Japánban piacra dobnak egy komplex megoldást, melynek célja az, hogy a kis méretű lakásokban élőknek egy helytakarékos, hatékony, célszerű, vezérelhető bútorrendszert nyújtsanak – írta meg a The Verge.

A Rognan nevű bútorrendszert egy amerikai startup, az Ori Living segítségével alakították ki: lényege, hogy egy touchpad segítségével lehet vezérelni az egyes elemeket, a kicsi lakásban gépesítve lehet átrendezni a bútorokat, igény és szükség szerint. Alapja az Ori Living robotplatformja, valamint az IKEA Platsa nevű tárolómegoldása, melyet arra találtak ki, hogy lehetőleg a legkisebb kihasználatlan helyet is hasznossá lehessen tenni. Az egész rendszer kompatibilis az IKEA saját fejlesztésével, a Tradfridi „okos világítás” technológiával.

Seana Strawn, a vállalat termékfejlesztője elmondta, hogy koncepciójuk alapja az volt, hogy a helyszűkével küszködő kis lakások számára ne a bútorok méretét csökkentsék, hanem kidolgozzanak egy olyan rendszert, amelyben az éppen nem használatos bútordarabok átrendezhetőek, elrejthetőek lesznek.

Az ár még nem ismert, de az IKEA üzletpolitikáját ismerve mérsékelt összegre lehet számítani.

Azóta történt

Előzmények