IHM-Microsoft: kamionos tisztaszoftver-program

Hirdetés

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Microsoft Magyarország április elején elindították a tisztaszoftver-programot, amelynek célja a korszerű és jogtiszta szoftverek elterjedésének segítése a közszférában. A program keretében a Microsoft valamennyi a közoktatási intézményekben használt számítógépre biztosítja mindenkori legfrissebb operációs rendszerét és az ahhoz tartozó irodai programcsomag professzionális változatát. A középiskolák ezenfelül hozzájuthatnak a Microsoft szervertermékeihez is, ugyanis megkapnak egy - a Windows Servert, az Exchange Servert, a Sharepoint Portal Servert, az ISA Servert, az SQL Servert és a Class Servert tartalmazó - szervercsomagot.

Annak érdekében, hogy a középiskolák megfelelő módon tudják alkalmazni a fent említett szervertermékeket és birtokába jussanak a használathoz szükséges információknak, a Microsoft Magyarország az egész országra kiterjedő oktató körutat szervezett. Az egynapos oktatások során a középiskolai rendszergazdák és informatika tanárok ingyenes tanfolyam keretében ismerhették meg a kapott szerverprogramcsalád legújabb verzióit. Az oktatásokat a Microsoft Magyarország tréningkamionján tartották, amelyet külön erre a célra alakítottak ki. A húsz fő befogadására képes kamion április 22. és május 7. között összesen 12 megyeszékhelyre látogatott el. A kamion berendezéséhez szükséges Intel Pentium IV-es gépeket a HP bocsátotta a Microsoft rendelkezésére.

"A Microsoft stratégiájában mindig fontos helyet foglalt el az oktatás támogatása, mint azt már számos alkalommal bizonyítottuk is. Az ingyenes rendszergazdaképzés újabb lépés volt a hazai oktatás megsegítésére" - mondta Merényi Ádám a Microsoft Magyarország oktatási programmenedzsere.

Azóta történt

Előzmények