Igazi szörnyeteg lett az Anker legújabb akkubankja

A 120 600 mAh-s PowerHouse negyvenszer tölti újra a telefont, vagy tizenötször a laptopot. Tökéletes választás a világ végére és zombiapokalipszis esetére.

Generátornak is elmenne az Anker PowerHouse névre keresztelt, 36 darab egyenként 3350 mAh-ra hitelesített lítiumion akkumulátorból álló powerbank, melynek létjogosultságát a gyártó is inkább kempingezésnél, vagy áramszünet esetén bevethető vésztartalékként látja. Ettől függetlenül a hordozhatóságára is odafigyeltek, a 20x16,5x14,5 cm-es alumíniumházba bújtatott egység rendelkezik egy lehajtható, szintén fémből készült hordozófüllel, 4 kg-os tömege a savas akkukhoz képest elenyésző, de soknak egyébként sem nevezhető.

A teljes töltéshez szükséges energiát fali konnektorból 10 óra alatt szívja magába a PowerHouse, míg az igazán önállóak számára készül egy külön megvásárolható napelemes töltő is, amiről táplálva 16 óra alatt lakik jól a szörnyeteg. Háromféle kimenettel rendelkezik: a 12V-os szivargyújtóaljzat kiválóan alkalmas a Qualcomm rendszerchippel szerelt eszközök gyorstöltésére, a négy darab USB port 2,4 ampert tud, ezek mellett helyet kapott még egy szabványos, 110V-os aljzat is, amin keresztül egy kenyérpirítót ugyan nem, de egy nagyobb tévét teljes nyugalommal lehet órákig használni a rendelkezésre álló 434 Wh-ból, ahogy egy minihűtő is megelégszik a benne rejlő forrásokkal.

Mindhárom kimenettípushoz tartozik egy-egy gomb, amivel engedélyezhető az áramfelvétel a csatlakoztatott eszközök számára. A fennmaradó tartalékról a frontpanelen elhelyezett LCD kijelző ad megközelítő tájékoztatást az aktuális fogyasztásból következtetve, illetve ezen keresztül (is) értesít a PowerHouse az áram alá helyezett csatlakozókról. Az Ankernél úgy számoltak, hogy egy átlagos okostelefont 40 alkalommal, vagy egy hétköznapi laptopot tizenötször lehet újratöltetni az akkubank teljes kifacsarásáig. A biztonságos működésről a BMS (Battery Management System) gondoskodik: aktív feszültségvezérlés, hőmérséklet szabályozás, rövidzárlati védelem és aktív cellamenedzsment optimalizálja és védi az eszközöket, akkubankot egyaránt.


[+]

Az európai fülnek talán kevésbé cseng ismerősen az Anker neve, viszont az Amerikai Egyesült Államokban elég jó híre van a 2009-ben indult cégnek, ami mára 10 milliós nagyságrendben értékesített akkumulátorokat, töltőket és egyéb áramellátással kapcsolatos kiegészítőt. Az USA területére május 22-től szállítják a PowerHouse egységeket, az előrendeléseket 499 dolláros áron rögzítik, 100 dollárral olcsóbban, mint amennyibe majd kerülni fog. Sőt, az ANKPower kuponkóddal még száz dollár faragható, így 399 dollárért juthatnak hozzá az amerikaiak.


[+]

Az ár ismeretében annyira nem is bánja az ember, hogy Magyarországra nem szállítanak. Hiába marcangol belülről a "KELL", reálisan semmi szükség a hétköznapokban egy ekkora tudású telepre, a világvégére készülők valamiért főleg a szabadság földjén élnek. Ha mégis kibírhatatlan a vágy, akkor el lehet kezdeni barkácsolni: egy forrasztópáka és némi kézügyesség birtokában jóval olcsóbban is meg lehet úszni egy hasonló monstrum előállítását.

Előzmények