IDC-konferencia Budapesten

Az „IDC Infokommunikációs technológia a közüzemi és energiaszektorban 2006” című, több CEMA régióbeli országot érintő konferenciasorozata 2006. november 28-án érkezik Magyarországra. A hazánkban immár második egymást követő évben megrendezendő esemény az IDC 2006-os konferenciasorozatának első állomása lesz.

A konferencia szervezői szerint az infokommunikációs technológia nélkülözhetetlen segítséget nyújt a kelet-közép-európai közművállalatok előtt álló feladatok megoldásához, hiszen számtalan feladat megoldására alkalma: az elosztás, a kapacitástervezés, az infrastruktúrafejlesztés, a privatizáció és liberalizáció (illetve az ezzel kapcsolatos változó előírások), a monitoring vagy akár az IT-biztonság, adatvédelem és –helyreállítás, az ügyfélkapcsolatok kezelése, a számlázás.

A gazdaságos projektmegvalósítás gyakran attól függ, sikerül-e a vállalatnak hosszú távú kapcsolatot kialakítania olyan IT szolgáltatóval, amely képes hozzáigazítani a hardver- és szoftvermegoldásokat egyedi szükségleteihez. A folyamatok optimalizálása és a hatósági előírások teljesítése terén nyújtott segítség mellett az ilyen partnerkapcsolat nagy előnyöket kínál az ügyfelek elégedettségének javítása, az önkiszolgálás, a gyorsabb reagálás, a pontosabb kereslet-előrejelzés és az eredményesebb infrastruktúra-hasznosítás területén is. A megfelelő informatikai háttér segítségével elérhetővé válik a karbantartó személyzet munkavégzési mintáinak elemzése, a kritikus informatikai és gépészeti rendszerek biztonságának javítása, a szolgáltatások kidolgozása, a folyamatok optimalizálása és új bevételszerzési lehetőségek kiaknázása érdekében. Az új technológiák lehetőséget adnak a fogyasztási minták feltérképezésére a szolgáltatásnyújtás színvonalának növelése érdekében, segítve a már meglévő rendszer továbbfejlesztésének lehetőségét.

Az IDC budapesti konferenciáján ágazati szakértők és országos szintű vezetők a közüzemi vállalatok informatikusait foglalkoztató kérdésekről az alábbi témákban tartanak előadásokat:

Tom Schwieters, VP, regionális igazgató CEE, IDC Magyarországi Kft.
A közép-európai közüzemi szektor átalakulása és ennek informatikai vonatkozásai

Magos Dorottya, energetikai vállalatok üzletágmenedzsere, Accenture Magyarország
„Eső előtt köpönyeg” – Informatikai kihívások a magyar energetikai vállalatoknál

Eric Straalman, térinformatikai termékek értékesítési vezetője, EMEA, Autodesk
Az Autodesk válasza az infrastruktúra-tervezés és -nyilvántartás időszerű kérdéseire

Csendes Balázs, üzletág-igazgató, Unisys Magyarország
Árbevétel biztosítása az informatika segítségével a közművállalatoknál

Szarka Attila, Systems Engineer Hungary and SEE, APC Kereskedelmi Képviselet
Változóban az adatközpontok világa: előretörőben a virtualizáció és terjed a Blade-technológia; egyre nagyobb probléma a hűtés

Benke Gábor, ÁRTEMISZ Műszaki Információs Rendszer projektvezető, DÉMÁSZ Zrt.
Hálózati üzemirányítási rendszer átalakítása

Zsebők Lajos, kommunikációs és minőségfejlesztési főmérnök, Fejérvíz Zrt.
Számlázási és ügyfélszolgálati rendszer megújítása a Fejérvíz Zrt.-nél

Azóta történt

Előzmények