Magyarországon is a Kyndryl vette át az IBM hazai érdekeltségeit

Lezárta a Kyndryl a korábban közzétett kiválását az IBM-ből, a tőzsdei kereskedés is elindult.

A Kyndryl bejelentette, hogy lezárta a korábban közzétett kiválását az IBM-ből és független vállalatként megkezdődött részvényeinek kereskedése a New York-i Értéktőzsdén, „KD” szimbólummal. A Kyndryl a tőzsdei nyitóharang megkongatásával ünnepelte a független, tőzsdén jegyzett vállalattá alakulását.

„Nagyon örülünk, hogy a Kyndryl ma már független vállalatként – 90 000 kiváló és jól képzett szakemberrel, valamint erős pénzügyi mutatókkal a növekedés útjára lépett” – jelentette ki Martin Schroeter, a Kyndryl elnök-vezérigazgatója. „Nagy és egyre növekvő igény mutatkozik a digitális transzformációra; és a kritikus fontosságú információs rendszerek létrehozásában, kezelésében és modernizálásában szerzett szakértelmünk jól pozícionál bennünket egy olyan piacon, amely 2024-re több, mint 500 milliárd dollárra bővül. Várakozással tekintünk a jövőbe egy laposabb és rugalmasabb vállalattal, amely ügyfeleink és a világ fejlődésének középpontjában áll.”

A Kyndryl a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatójaként indul, egy olyan – másoktól különböző –megközelítéssel, amely integrálja a fejlesztést, a biztonságot és az üzemeltetést. A Kyndryl 90 000 szakembere világszínvonalú tanácsadói-, implementációs- és menedzselt szolgáltatásokat nyújt több, mint 4 000 globális ügyfelének; köztük a Fortune 100 listán megtalálható vállalatok 75%-ának, valamint vezető pénzügyi szolgáltatóknak, telekommunikációs-, kiskereskedelmi-, ipari cégeknek és légitársaságoknak.

„A Kyndryl az ország vezető vállalatainak megbízható partnereként kezdi meg működését egy páratlan műszaki tudással és tapasztalattal rendelkező helyi szakembergárdával” – mondta Szabó János, országigazgató. „Megtiszteltetés számomra, hogy a Kyndryl Magyarországot vezethetem, ahol elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kiemelkedő informatikai szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek, szorosan együttműködve partnereink széles körével.”

A Kyndryl szilárd pénzügyi alapokkal, 19 milliárd dolláros éves árbevétellel, befektetésre ajánlott hitelminősítéssel és folyamatos, stabil árbevételt biztosító hosszú távú ügyfélkapcsolatokkal kezdi önálló tevékenységét. A Kyndryl-t egy tapasztalt vezetői csapat és egy 10 főből álló igazgatótanács vezeti, akik különféle kompetenciákkal rendelkeznek a technológia-, a pénzügyi szolgáltatások-, a kormányzati ügyek- és a tudományos élet területein.

„Az elmúlt több mint 20 évben létrehoztunk egy technológiai és innovációs központot Magyarországon, amely a legjelentősebbek közé tartozik nem csak a mi régiónkban, hanem azon túl is. Célunk, hogy tovább vigyük ezt a fejlődést.” – nyilatkozta Zerényi Zoltán, a Kyndryl Szolgáltató Központok - CEE&MEA régiók igazgatója.

A Kyndryl részvényeket november 3-án este osztották ki az IBM részvényesei között, akik minden ötödik birtokolt IBM részvény után egy Kyndryl részvényt kaptak. Az IBM átmenetileg megtartja a Kyndryl részvényeinek 19,9 százalékát.

A Kyndryl (NYSE: KD) olyan kritikus fontosságú információs rendszereket tervez, implementál, üzemeltet és modernizál, amelyeken világunk mindennapi működése alapszik. A Kyndryl közel 90 000 alkalmazottja a világ több mint 60 országában szolgálja ki ügyfeleit.

Előzmények