Office-támogatás az IBM ingyenes irodai csomagjában

Hirdetés

Lotus Symphony logóAz IBM a múlt héten kiadta a Lotus Symphony irodai csomag új, 1.3-as verzióját, amelynek egyik legfontosabb újdonsága, hogy támogatja a Microsoft Office 2007-ben készített, Office Open XML (OOXML) szabványú dokumentumok megnyitását. A vállalat azt reméli, hogy az új funkciónak köszönhetően sok olyan vállalati ügyfelet tud majd átterelni a saját megoldására, akik korábban a kompatibilitás hiánya miatt húzódoztak a váltástól.

A Lotus Symphony a nyílt forráskódú OpenOffice.org programkódjára épül – igaz, az IBM saját fejlesztésű shelljét használja –, de csak fáziskéséssel kerülnek át bele az utóbbi újdonságai. Így történt ez most is, hiszen az OpenOffice.org már tavaly ősz óta támogatja az OOXML formátumú dokumentumok megnyitását, de az új Symphony csak most kapta meg az akkor kiadott 3.0 alapjait.

Az IBM irodai csomagja ingyenesen használható, de még a vállalati környezetben elengedhetetlen terméktámogatással együtt is jóval olcsóbb, mint a Microsoft Office. Azok a cégek, melyek már rendelkeznek Lotus Notes 8 vagy Lotus Foundations licencekkel, ingyen kapják a supportot, a többi vállalat pedig évi 25 ezer dolláros előfizetési díj fejében akár 20 ezer felhasználóig kap támogatást. Egy hasonló nagyságrendű Office-licenc a Microsoftnál listaáron 3,1 millió dollárba kerül – jegyzi meg a Computerworld. Az IBM abban bízik, hogy a látványosan kedvezőbb fenntartási költségek miatt a válság idején sokan térnek majd át a Symphonyra a Microsoft csomagjáról.

A cég azt nem árulta el, hogy jelenleg a Lotus Symphonyt hány vállalat és intézmény használja. A legújabb verzió letölthető az IBM weboldaláról Windows, Mac OS X és Linux operációs rendszerekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények