Hús-hús: ételt szállít az Uber

Hirdetés

Tavaly decemberben kitiltották az Ubert és a hozzá hasonló szolgáltatásokat Spanyolországból. A vállalat nem adja fel, újra támad. Mivel embert nem fuvarozhatnak, úgy döntöttek, ételt fognak.

Ma ezt szállítják ebéd gyanánt (az ital almalé, zeller, uborka, citrom, és spirulina alga)
Ma ezt szállítják ebéd gyanánt (az ital almalé, zeller, uborka, citrom, és spirulina alga)

New Yorkban már működik mindenféle szolgáltatás, például az UberRUSH, ami kisméretű csomagokat vesz fel és szállít ki két megadott cím között, ezt főleg biciklis futárok, esetleg gyalogosok végzik. Los Angelesben is él az UberFRESH, amit itthon ételfutárként ismerünk, és több cég is specializálódott rá. Ez úgy működik, hogy telepakolják az autót étellel, amit aztán kiszállítanak. A különbség az itthon megszokottal szemben, hogy nem kell előfizetni a menüre, elég az alkalmazásban jelezni ha éppen éhesek vagyunk, cserébe válogatni sem lehet. Az ebéd (vagy vacsora) a tapasztalatok szerint 10 percen belül megérkezik a kiválasztott címre.

Ez pedig a vacsora
Ez pedig a vacsora

Ez utóbbi szolgáltatást indította el az Uber Barcelonában, UberEATS néven. Több étteremmel dolgoznak együtt a katalóniai fővárosban, és itt is igaz, hogy 10 percen belül vállalják a kiszállítást. Az alkalmazáson belül továbbra is nyomon követhető az autó útja, így percre pontosan tudható, mikor fog végre megérkezni a kívánt harapnivaló. Fizetni is a „hagyományos módon” lehet, tehát az alkalmazásba épített megoldás segítségével, a készpénz továbbra sem megengedett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények