A Huawei a Fővárosi Bíróságon támadja a ZTE-t

A Huawei szabadalom- és védjegybitorlási pert indított a ZTE Corporation ellen Magyarországon, a Fővárosi Bíróságon – jelentette be ma a hálózati eszközöket gyártó kínai vállalat. A cég Franciaországban és Németországban is beperelte ugyancsak kínai riválisát. A vád szerint a ZTE a Huawei több adatkártya- és LTE- (Long Term Evolution) technológiával kapcsolatos szabadalmát megsértette, és törvényellenesen használja bizonyos adatkártya-termékein a Huawei egyik bejegyzett védjegyét.

Hirdetés

„A Huawei kénytelen volt megtenni ezt a lépést annak érdekében, hogy megvédje innovációit és bejegyzett szellemi tulajdonát Európában. Szeretnénk megszüntetni a Huawei szellemi tulajdonával kapcsolatos visszaélést, tárgyalásos úton rendezni a vitát, és biztosítani technológiánk jogszerű használatát” – idézi a cég közleménye Szung Liu-ping jogi vezérigazgató-helyettest.

A vállalat szerint a perek elindítására azt követően került sor, hogy a ZTE felszólítás ellenére sem hagyott fel a jogsértő gyakorlattal. A Huawei több alkalommal kezdeményezett tárgyalásokat a ZTE-vel a keresztlicenc-megállapodásról, de nem járt sikerrel. Mivel a Huawei nem kapott érdemi választ vagy ígéretet a ZTE-től a visszaélés megszüntetésére, a vállalat kénytelen jogi eszközökkel megvédeni törvényes érdekeit, és bíróságtól kérni a ZTE folytatólagos védjegy- és szabadalomsértő gyakorlatának betiltását.

A Huawei közleménye hangsúlyozza: ők messzemenően tiszteletben tartják mások szellemi tulajdonjogát, és számos technológiát licencelnek más cégektől. A vállalat tavaly 222 millió dollár licencdíjat fizetett mások szabadalmainak és technológiáinak használati jogáért.

Azóta történt

Előzmények