Nem zsugorítják tovább a Huawei-t a szankciók

A Huawei legutóbbi jelentésében arra utal, hogy az amerikai szankciók hatása tetőzött, tovább már nem romlanak emiatt az eladásaik.

A Huawei legutóbbi jelentése azt állítja, hogy a 2022-es árbevétele stagnál, ami egyben azt is jelenti, hogy az amerikai szankciók hatása mostanra tetőzött, és tovább már nem csökkenti a gyártó eladásait, bevételeit.

A kínai óriás szerint már hozzászoktak az amerikai szankciókhoz, a rotáló elnök levelét erről a médiának is kiadták, nem csak a dolgozók kapták meg. A cég 2022-es árbevétele várhatóan 91,53 milliárd dollár lesz. A nyereségre nem tértek ki, a részletes beszámoló az első negyedévben esedékes.

2019-ben egyébként még a legnépszerűbb androidos mobilgyártó volt a statisztikák alapján a Huawei, akkor 122 milliárd dolláros árbevétellel számoltak. Azóta sem férnek hozzá azonban a Google megoldásaihoz és az 5G-hez, továbbá kritikus alkatrészekhez.

Az amerikai szankciók révén a mobilpiaci eladásaik összeomlottak, pénzt azóta hálózati eszközökből keresnek alapvetően, de felhős divíziót is működtetnek és sokat fektettek az EV-szektorba. A jövőt a digitalizációban és a dekarbonizációban látják.

Azóta történt

Előzmények

  • USA: TikTok-takarítás

    Az Egyesült Államok képviselőházának hivatala kedden utasítást adott, hogy eltávolítsák a hozzá tartozó eszközökről a TikTok közösségi videóalkalmazást; az intézkedést a múlt héten elfogadott költségvetési törvény tartalmazza.