Belép az IT-szolgáltatások piacára a Huawei

A Huawei Technologies Hungary, a távközlési berendezéseket gyártó kínai vállalat hazai leánya tegnap bejelentette, hogy Magyarországon is elindította Huawei Enterprise részlegét, amely a felhőalapú szolgáltatások mellett közműveknek, kormányzati szerveknek, önkormányzatoknak és vállalatoknak kínál ICT-megoldásokat.

A Huawei Enterprise a cég 2010-ben alapított üzletága, amely a felhőalapú IT-szolgáltatásokat, energiatakarékos adatközpontokat és videókommunikációs megoldásokat, berendezéseket és kapcsolódó szolgáltatásokat fejleszt, értékesít és partnereken keresztül üzemeltet. Tavaly a részleg első teljes lezárt évében 9,2 milliárd jüanos (mintegy 920 millió dollár) forgalmat ért el világszerte. A részleg terve a következő 3-5 évben a 15 milliárd dolláros éves forgalom globális elérése.

Most Magyarországon is beléptünk a kormányzati- és vállalati ICT piacra – mondta Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója. Az üzletág az elkövetkező három évben a magyar ICT-piac meghatározó szereplőjévé akar válni.

Azóta történt

Előzmények