Hirdetés

2019. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Erősíti magyarországi jelenlétét a Huawei

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Huawei-MTI

Szijjártó Péter külügyminiszterrel közös találkozón jelentette be legújabb magyarországi fejlesztési programjait a Huawei Technologies.

A hivatalos közlemény szerint a hazai kutatás-fejlesztési tevékenység és az információs technológia területén való tehetséggondozás állt a magyar kormány és a Huawei pénteki megbeszéléseinek középpontjában, amely a kínai fővárosban jelenleg zajló „Egy övezet, egy út” nemzetközi gazdaságpolitikai csúcstalálkozó égisze alatt zajlott. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben James Livel, a Huawei Technologies európai régiójának elnökével, valamint William Wuval, a magyar leányvállalat vezetőjével egy komplex kutatás-fejlesztési stratégiáról egyeztetett, melynek keretében a magyar felsőoktatásban tanuló, IKT-szektorban elhelyezkedni vágyó fiatalok támogatásáról, a hazai kutatási-fejlesztési lehetőségekről is tárgyaltak.

Hirdetés

„A Huawei megjelenése a kutatási-fejlesztési, valamint a felsőoktatási szektorban újabb lehetőséget teremt a hazai tehetségek és a piaci szereplők együttműködéséhez. Ez a tudástranszfer olyan innovatív technológiák megismeréséhez segíti hozzá a fiatal magyar IT szakembereket, amelyeknek köszönhetően Magyarország a digitális fejlődés következő szintjére léphet” – jelentette ki Szijjártó Péter.

A Huawei a találkozón bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot ír alá a Szegedi Egyetemmel, ezzel bekapcsolódik a hazai kutatás-fejlesztésbe. Az SZTE TTIK Szoftverfejlesztés Tanszékével közös együttműködést közel egy éves egyeztetés előzött meg, amelynek keretében a vállalat a Gyimóthy Tibor professzor által vezetett, szoftverminőséggel és annak vizsgálatával kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységet támogatja majd.

A Huawei Technologies további három társadalmi felelősségvállalási, tehetséggondozási programot is bejelentett Pekingben. Az Ezer álom (One Thousand Dreams Program) elnevezésű kezdeményezés ezer, az infokommunikációs szektor területén kiemelkedő tehetségű fiatal képzését tűzte ki célul 16 közép-kelet-európai országban, köztük Magyarországon. A vállalat a program során a következő öt évben mindegyik érintett országban ezer könyvet adományoz az egyetemi könyvtáraknak, illetve további ezer játékot ajánl fel a gyermekkórházak számára. A kezdeményezés célja, hogy hosszú távú és fenntartható ösztöndíj-lehetőséget teremtsen a régió fiataljainak, és ösztönözze őket arra, hogy az IKT-ágazatban dolgozzanak, segítve országaikat a jövő intelligens társadalmának építésében.

A Huawei az Ezer Álom kezdeményezés mellett elindítja magyarországi mérnöki tréningprogramját, továbbá folytatja a vállalat globális, évek óta sikeresen működő „Seeds for the future” nevű ösztöndíját is. E két program keretében a vállalat közel 200 magyar fiatal tehetség számára nyújt támogatást a következő öt évben.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.