Újabb képzésről írt alá megállapodást a Széchenyi István Egyetem és a Huawei

Az együttműködés része az egyetem és a nagyvállalat között 2016 óta fennálló stratégiai megállapodásnak.

A felek ma bejelentették, hogy a győri Széchenyi István Egyetem és a Huawei Technologies akkreditált, infokommunikációs és távközlési kurzusok közös indításáról írt alá megállapodást.

Dr. Lukács Eszter, az egyetem rektorhelyettese és Colin Cai, a Huawei Technologies magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével azt a megállapodást, amely kiterjeszti a felsőoktatási intézmény és a vállalat között létrejött, 2016-os partneri együttműködést.

A vállalat az új megállapodás szerint segít az egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karán elindítani az úgynevezett HAINA (Huawei Authorised Information and Network Academy) programot, amely az egyetemi képzésen belül, választható, kreditpontokat érő tantárgyként különböző, piacképes szakismereteket, speciális kurzusokat nyújt majd a mérnökhallgatóknak. Így például a következő generációs mobilhálózatokkal, az 5G technológiával kapcsolatos vagy az iparágban használt legújabb hálózati eszközök felhasználásával kapcsolatos új lehetőségekről tanulhatnak majd a diákok. A cég az egyetemen a HAINA témákat oktatók képzését és az oktatási anyagokat adja, míg az oktatási intézmény az infrastruktúrát és a fenntartást vállalta.

A rektorhelyettes ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a programozó informatikus, a mérnökinformatikus és a gazdaságinformatikus mesterszakok angol nyelven is tanulhatók az egyetemen, így a Huawei által biztosított oktatás magyar és nemzetközi hallgatói közösségük számára egyaránt elérhető lesz: „A Huawei így hozzájárul az egyetem versenyképességének további javulásához, a minőségi oktatás erősítéséhez. Az e területen végzett hallgatóink eddig is azonnal el tudtak helyezkedni, ezzel a kiegészítő képzéssel pedig a legkorszerűbb gyakorlati ismeretekre tesznek szert” – szögezte le dr. Lukács Eszter.

„A Széchenyi István Egyetem 1968-ban Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolaként kezdte működését. Nagy öröm, hogy az oktatási intézmény legrégebbi múltra visszatekintő karával ugrunk most meg egy következő, kooperációs szintet” – mondta Colin Cai, a Huawei magyarországi vállalatának ügyvezető igazgatója.

Azóta történt

Előzmények