Majdnem 30 százalékkal zuhant a Huawei 2021-es árbevétele

A Huawei kihívásokra számít a jövőjével kapcsolatban, de próbál ragaszkodni a stratégiájához.

Továbbra is nehéz helyzetben van az egymás után szigorodó amerikai szankciók következményeként a Huawei. A cég tájékoztatása szerint a 2021-es árbevétele közel 30 százalékkal csökkent.

Az éves árbevétel 99,48 milliárd dollárnak felelhet meg Guo Ping, a vállalat aktuális elnöke szerint. Ez konkrétan 28,9 százalékos éves visszaesést jelent, de a cég elégedett ezzel a jelenlegi feltételek mellett.

Az elnök szerint az idei évnek is nagy kihívásai lesznek: megjósolhatatlan üzleti környezetre, a technológiai szektor politikába épülésére és a növekvő deglobalizációs folyamatok erősödésére számít a cég. Ez mind komoly kihívást jelent Guo Ping szerint.

A Huawei még 2019-ben került amerikai feketelistára, azóta a Biden-kormány többször tovább szigorított a korlátozásokat a vállalattal szemben. Szakértők szerint az amerikai szankciók mellett a vártnál gyengébb hazai fogyasztás is nehezíti a Huawei helyzetét. A cég mindezek ellenére ragaszkodna a stratégiájához, és racionális módon reagálna a tőlük független, külső tényezőkre. A jövőben is ICT infrastruktúrákra és okoseszközökre kívánnak koncentrálni.

Előzmények