HP-s hálózati képzést indít a Debreceni Egyetem

A Hewlett-Packard Magyarország támogatásával új hálózati labort adtak át a hallgatók számára a Debreceni Egyetemen – jelentette be ma a vállalat. Az egyetem informatikai oktatási portfóliója ezáltal kétszemeszteres „LAN-hálózatok felépítése ProCurve eszközökkel” képzéssel bővült.

A HP a Debreceni Egyetem hálózati laborját tananyaggal, valamint eszközökkel támogatta, továbbá 4 oktató részére ingyenes képzést biztosított. A HP ProCurve hálózati technológiákról és megoldásokról szóló képzés idén február 15-től már elérhető a diákok számára. A két szemeszterből álló hálózati képzésen való részvétel az egyetem hallgatói számára ingyenes.

„A HP hálózati eszközeivel és technológiáival a diákok már tanulmányaik során megismerkedhetnek, így a munkaerőpiacra kikerülve jelentős előnnyel indulhatnak. A képzés piaci értéke mintegy 800 ezer forintnak megfelelő összeg, amelyet a hálózati ismeretek szakirányt választók ingyenesen sajátíthatnak el még az egyetemi éveik alatt” – mondta a a debreceni ProCurve Campus elindításával kapcsolatban Mohai Gábor, a Hewlett-Packard Magyarország nagyvállalati szerverekért, tárolóeszközökért és hálózati megoldásokért felelős üzletágának vezetője.

„A informatikai hálózati technológiákkal és megoldásokkal kapcsolatos képzés kibővítésével olyan széles körű, hálózati megoldásokra épülő műhelymunka jöhet létre az egyetemen, amely jelen pillanatban egyedülálló a hazai felsőoktatás berkein belül” – tette hozzá Dr. Pethő Attila, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények