HP Magyarország: első a régióban

A 2005-ös év üzleti eredményei alapján a HP Magyarország nyerte el HP szoftver kategóriában az EMEA régió közel száz országa közül a „Country of the Year” (az év országa) díjat. Az elismerést tegnap a Budapesti Műszaki Főiskolán – a HP Magyarország és a BMF stratégiai együttműködésének aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón – Andrew Isherwood, a HP Szoftver Üzletág EMEA ügyvezető igazgatója és elnökhelyettese adta át Bukits Róbertnek, a HP Magyarország szoftverüzletág igazgatójának.

Hirdetés

Andrew Isherwood elmondta, hogy a magyarországi szoftverüzletágat tekintve a megoldásfókuszú megközelítés alapvetően fontos, különösen a nagyvállalati szegmensben. A 2005-ös év a nagy befektetések éve volt, az év végén sor került a Peregrine cég felvásárlására, ezáltal kiegészült az eszköz- és szolgáltatásmenedzsment termékkör portfóliója. Isherwood elismeréssel szólt arról, hogy a két évvel korábban felállított dinamikus növekedési stratégia legsikeresebb megvalósítása Magyarországon volt megfigyelhető, amivel a HP Magyarország első helyre lépett az it-szolgáltatásmenedzsment – ITIL területen, nyomon követve az ügyféloldali megvalósítás teljes életciklusát.

Bukits Róbert HP üzletág igazgató elmondta, hogy a 2006-os tervek csupán követni kívánják az előző évben elért sikereket, hiszen 2005-ben a HP Magyarország Szoftver üzletága, amely a HP OpenView és OpenCall családra épül, megduplázta üzleti eredményeit.

A HP OpenView mára piacvezető rendszernek tekinthető Magyarországon. Több mint két tucat projekt indult el a HP OpenView Service Deskre alapozva, a partnerek között megtalálható az APEH, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, a Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyészsége, a Miniszterelnöki Hivatal, az Integris Rendszerház, a Pannon GSM, a T-Mobile Magyarország, a T-Online, a Vodafone Magyarország, az ING Service Centre Budapest, a Chinoin, a Ferrinfo és a Magyar Villamos Művek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények