HP-pályázat az egészségesebb számítógéphasználatért

Az elmúlt évek során, a HP Magyarország középiskolai szerverpályázatainak köszönhetően több mint kétszázötven középfokú oktatási intézményhez került modern számítástechnikai eszköz. A HP és az Egészséges Településekért Alapítvány most közös pályázatot hirdetett, melyben arra kérik a középiskolákat, írják le, milyen egészségügyi megfontolások alapján alakították ki, illetve szeretnék kialakítani iskolájuk számítógépes tantermi környezetét. Előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek bemutatják a számítógép használat egészségkárosodást okozó kockázatának minimalizálását, és amelyek kitérnek arra, hogyan kívánják a diákok egészségbarát számítógépes környezet kialakítása iránti fogékonyságát növelni.

A HP szerint az egészségfejlesztést, az egészséges életmódra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni, hiszen a rendszeres számítógép használat immár egy teljes generáció életformájává vált. Valamennyi oktatási intézményben szükség van a szemléletmód formálására, mivel a diákok és tanáraik többsége tanítási időben, és azon kívül is egyre több időt tölt számítógép előtt.

A pályázat részleteit a HP www.hp.hu/szerverpalyazat vagy az alapítvány www.egeszsegterv.hu című honlapján olvashatják el az érdeklődők. A pályázat nyerteseit a HP Magyarország és az Egészséges Településekért Alapítvány szakértői az általuk meghatározott, egységes elbírálási szempontok alapján választják ki. A pályázat győztesei egy-egy korszerű HP szerverhez juthatnak hozzá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények