Honlapkészítésben is jók az „állati nyomozók”

Végéhez ért a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az Oracle Hungary és a WWF Magyarország honlapkészítő pályázata, amely a „Ne vedd, védd! Az állati nyomozó akcióban!” nevet viselte. A pályázaton induló 20 diákcsapat kutatást folytatott a környéken élő, illetve az ott árusított veszélyeztetett állatokról és növényekről: volt, aki a madárgyűrűző táborban készített interjút a helyi természetvédelmi hatósággal, volt, aki kínai áruházban, virágboltban vagy a helyi állatkereskedésben tartott nyomozást, és volt, aki a könyvtárban kutakodott védett fajokról szóló könyvek után.

Hirdetés

Kutatásuk eredményeit aztán megjelenítették a saját maguk által készített honlapokon az Oracle Think.com kommunikációs közösségépítő eszköz segítségével. Ez egy olyan ingyenes online tanulóközösség, ahol a különböző tartalomkészítő és multimédiás eszközökkel mind a diákok, mind a tanárok könnyen elkészíthetik interaktív weboldalaikat. A honlapokra nemcsak képeket, írásokat, tölthetnek fel, hanem megoszthatják rajtuk ötleteiket, az osztályközösség bevonásával pedig vitákat rendezhetnek, és szavazásokat is tarthatnak. A versenyt Berkes Bernadett, Veres Kata és Sáfrány Anna, a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola 6. osztályos tanulói nyerték, jutalmul pedig egy Balaton-felvidéki kiránduláson vehetnek részt.


Győztesek Csongrádból

A pályázat a Washingtoni Egyezmény (CITES, Convention on International Trade in Endangered Species) szellemében szerveződött, melyet azzal a céllal hoztak létre több mint 30 évvel ezelőtt, hogy a kereskedelem által veszélyeztetett állat- és növényfajok számára hatékony védelmet biztosítson.

Előzmények