Holografikus bemutató a budapesti Cisco Expón

Magyarországon – és egyben a régiónkban is – elsőként a Cisco Expo színpadán láthatnak a nézők olyan virtuális, teljes életnagyságban folyó beszélgetést, amelyhez hasonlót évtizedekkel ezelőtt a Csillagok Háborújában ismerhettünk meg, akkor még fikcióként. A holografikus kivetítés és a Cisco Telepresence technológia összekapcsolásával mára ez a valóságban is működő műszaki megoldássá vált (Lásd egy korábbi hírünket – a szerk.). Az újszerű megjelenítés és az intelligens hálózat párosítása a videóalapú kommunikáció jövőjét vetíti előre, mivel a színpadon „élőben” megjelenő munkatárssal tényleges, valós idejű beszélgetésre kerül sor a világ egy távoli pontjáról.

A Cisco Magyarország november 23-án és 24-én tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Cisco Expót, az év legnagyobb hálózati konferenciáját és kiállítását, az iparág szakembereinek és döntéshozóinak egyik legjelentősebb hazai szakmai fórumát. Az idei konferencia mottója a határok nélküli együttműködés, amely egyszerre utal a korábbi technológiai határok megszűnésére, a szervezeti és földrajzi határok informatikai átjárhatóságára, valamint az informatika és az üzlet párbeszédére, amely új megvilágításba került a mindent érintő gazdasági válság miatt.

A holografikus találkozásra a konferencia mindkét napján sor kerül. November 23-án a Cisco Expo 2010 – Business Class üzleti megközelítésben ad áttekintést az informatika és a gazdaság aktuális trendjeiről, összefüggéseiről, míg november 24-én a Cisco Expo 2010 – TechLine a hálózati informatika szakmai közönsége számára kínál technológiai előadásokat, illetve kiállítást. A Cisco Expo első, üzleti napjának a legfontosabb célja, hogy az IT-szakemberek a döntéshozókkal közösen vitassák meg az informatikának és az informatikai hálózatoknak a szervezetek életében betöltött stratégiai szerepét.

A konferencia üzleti napjának nyitóelőadásában Inder Sidhu, a Cisco alelnöke arról beszél, hogy a vállalatok hogyan fókuszálhatnak aktuális eredményességükre és ezzel párhuzamosan hogyan fektethetnek be a jövőbe. Egy másik előadásban Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár osztja meg gondolatait az informatikai nemzetgazdaságban betöltött szerepéről. Barabási-Albert László, az Egyesült Államokban dolgozó magyar származású professzor a hálózatok működéséről, illetve az emberi viselkedés kiszámíthatóságáról tart előadást – nem informatikai megközelítésben. Ezt követően György László, a Cisco Magyarország ügyvezetője a hálózati technológiák üzleti relevanciájáról beszél, majd a konferencia üzleti napját kerekasztal-beszélgetés zárja, amelynek keretében az informatika és az üzlet kapcsolata kerül terítékre, különös tekintettel a gazdasági válság kapcsán felmerült új szempontokat figyelembe véve.

A konferencia második, technológiai napja a videóalapú együttműködést bemutató nyitóelőadást és demót követően négy szekcióban – adatközpontok/virtualizáció, alaphálózati technológiák, együttműködéses megoldások, valamint szolgáltatói hálózatok – közel negyven előadással várja az érdeklődőket.

Azóta történt

Előzmények