2019. január 20., vasárnap

Gyorskeresés

Hivatalosan is a Microsofté a Nokia Devices & Services

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A két cég végre pontot tudott tenni a 8 hónapja húzódó folyamat végére, elkezdődhet a finn vállalat telefonos részlegének beolvasztása.

Hirdetés

Az összes jóváhagyás megszerzése után a Microsoft bejelentette, hogy lezárult a tavaly novemberben elindított felvásárlási folyamat, és a Nokia Devices & Services üzletága mostantól hivatalosan is a redmondi vállalathoz tartozik, megkezdődhet a Nokia gyárainak és alkalmazottainak átvétele, akik jelenleg 50 országban és 130 telephelyen dolgoznak. Az utolsó Nokia márkájú okostelefonok a Build konferencián bemutatott Lumia 630, 635 és 930 lesznek, a jövőben az ilyen eszközök Microsoft Mobile márkanév alatt kerülnek majd forgalomba.

Stephen Elop, a Nokia korábbi vezérigazgatója (még korábban pedig a Microsoft Office üzletágának vezetője) a Devices Group ügyvezető alelnökeként tér vissza a Microsofthoz, ő irányítja majd a teljes hardver üzletágat (Xbox, telefonok, Surface tabletek egy kiegészítők). A vállalat szerint a mobil üzletágból származó bevétel a jövőben az 50 milliárd dollárt is elérheti.

A Microsoft 5,44 milliárd euróért jutott hozzá a Nokia Devices & Services üzletágához, a Nokia Solutions and Networks, az Advanced Technologies és a HERE térképszolgáltatásokat fejlesztő részleg továbbra is a finn vállalat tulajdonában marad.

Hirdetés

Előzmények

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.