Hibrid felhő kiépítése és üzemeltetése a gyakorlatban

A legnagyobb felhőszolgáltatók között a Microsoft az egyetlen, amely jelentős tapasztalattal és piaci részesedéssel rendelkezik a helyben telepített adatközpontok területén is. Ez lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy a meglevő adatközponti infrastruktúrájukat ki tudják egészíteni felhőszolgáltatásokkal. Így a felhasználók azokon a területeken tudják először igénybe venni a felhő nyújtotta előnyöket teljesítmény, rendelkezésre állás, skálázhatóság vagy költséghatékonyság terén, amelyet kiválasztanak, nincsenek rákényszerítve a teljes költözésre.

A Microsoft videósorozata egy ilyen, hibridfelhős konfiguráció felépítéséről és üzemeltetési kihívásairól szól. Az oktató Király István, az első magyarországi Azure MVP, aki számos ügyfélnél épített már ki hibridfelhős megoldást és foglalkozik annak üzemeltetésével is. A videó így elsősorban gyakorlati kérdésekre koncentrál, és praktikus tapasztalatokra alapoz, kevés prezentációval, sok demóval és magyarázattal.

A videó végigvezet a hibrid felhő kiépítésének lépésein, ezeket egy ingyenesen regisztrálható, 170 eurós keretig használható Azure próbaelőfizetés birtokában otthon is bárki követheti, és megszerezheti első tapasztalatait a felhőben.

A videó ide kattintva is megtekinthető.