Hetvenmilliós BM-megbízás az Albacompnak

Az Albacomp Zrt. nyerte a Belügyminisztérium Informatikai Főosztályának pályázatát, amelyet a tárcához tartozó 10 intézményben használt Microsoft-termékekhez kapcsolódó szolgáltatások elvégzésére írtak ki április végén. A több mint 70 millió forint értékű tenderre hatan pályáztak.

A szolgáltatások keretében az Albacomp egy éven keresztül 7x24 órás támogatási szolgáltatást nyújt az érintett belügyi szerveknél működő több ezer, Microsoft-platformon futó kliensszámítógéphez és szerverhez, illetve rendszermérnöki tanácsadást végez a BM és intézményei számára. A vállalat emellett a Microsoft-termékek üzemeltetésével kapcsolatos szakmai továbbképzést is indít a tárcánál és annak intézményinél dolgozó informatikusok számára.

Az elmúlt évben az Albacomp forgalmának jelentős hányada – mintegy 5 milliárd forint – közbeszerzés keretében nyert megrendelésből származott. A vállalat a jövőben a megrendeléseken belül szeretne egyre több szolgáltatást értékesíteni: a tervek szerint 2006-ban 25, 2008-ban pedig már a forgalom 50 százaléka szolgáltatásokból fog befolyni.

Azóta történt

Előzmények