Kihirdették az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” címet

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” pályázat nyerteseit. Az idén már nyolcadik alkalommal kiírt pályázattal az egyesület célja, hogy támogassa azokat a fiatal, információbiztonsággal foglalkozó főiskolai és egyetemi hallgatókat, akik szak-, illetve diplomadolgozatukat az információbiztonság témakörében írják.

2013-ban Paráda István – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója – a szakdolgozat (BSc), Dinya Péter – a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója – a diplomadolgozat (MSc) kategóriában nyerte el a címet.

A szakdolgozat kategóriában nyertes Paráda István „A hálózatbiztonság vizsgálata a hálózati eszközöket érintő támadások gyakorlati szimulációin keresztül” című pályaműve ismertette azokat a támadási módokat, eszközöket, melyeket akár mélyebb szaktudás nélkül is lehet alkalmazni, majd egy komplex támadást mutatott be egy adott „áldozat” asztali számítógéppel, illetve különféle hálózati eszközökkel szemben. Végül általánosságban áttekintette a Magyar Honvédség hálózatának felépítését, működési elveit, technológiai megvalósítását.

A diplomadolgozat kategóriában nyertes Dinya Péter „Jelszavak használatával kapcsolatos megoldások, módszerek és szokások elemzése” című dolgozatának két célja van: egyrészt válaszolni arra, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy könnyen megjegyezhető, de feltörhetetlen jelszó, másrészt egy olyan olvasmány létrehozása, melynek segítségével az átlagos felhasználó hasznos ismereteket szerezhet jelszavai kezeléséhez. A dolgozat megvizsgál, megmagyaráz, és ha szükséges, megcáfol vagy igazol olyan információkat, amelyek befolyásolhatják a jelszavakkal való bánásmódot.

A Hétpecsét Egyesület Fórumán a Paráda István bemutatta dolgozatát, majd válaszolt a szakmai közönség kérdéseire. Az erkölcsi elismeréssel és utazási utalvánnyal járó díjat az egyesület elnöke, Gasparetz András adta át szeptember 18.-án, az Egyesület LVII. Információvédelem menedzselése szakmai fórumán. A nyertes idén is, immár nyolcadik alkalommal, az utazási utalvány mellett a Herendi Porcelánmanufaktúra „bölcs bagoly” porcelánfiguráját is átvehette dr. Ködmön István, az egyesület alelnöke nevében Gasparetz András elnöktől és Tarján Gábor alelnöktől.

Dinya Péternek sajnos nem volt lehetősége a szeptemberi rendezvényen megjelenni, így a diplomadolgozatát bemutató előadását az egyesület novemberi szakmai fórumán fogja megtartani, és ekkor adják át számára a díjakat.

A nyertes pályaművek nem jöhettek volna létre a konzulensek nélkül, így a Fórumon oklevelet adtak át dr. Fehér Péternek, Dinya Péter, valamint Jobbágy Szabolcsnak, Paráda István konzulensének.

Azóta történt

Előzmények