Hirdetés

HD videón a Boston Dynamics guruló-ugráló robotja

Hivatalosan is bemutatták a Handle névre keresztelt robotot, ami ha kell, négy lábra állva közlekedik, leguggol, vagy akadályokat ugrik át.

Korábban már bemutattuk a Boston Dynamics legújabb fejlesztését, a kerekeken guruló Handle robotot. Akkor azonban csak egy kézikamerás, meglehetősen gyenge minőségű videóval szolgálhattunk, tegnap azonban a vállalat hivatalosan is bemutatta Atlas testvérét.

A közel kétméter magas, sík terepen 15 km/órás sebességre képes, 1,2 méter magasra ugró robotot elektromos és hidraulikus hajtás hozza mozgásba. Egy töltéssel 24 km megtételére alkalmas. Ahogy ezt már korábban is tudni lehetett, a gyártási költségek sokkal alacsonyabbak, mint a lábakat használó társaié, ezt úgy érte el a Boston Dynamics, hogy az ízületek számát tízre redukálták.

Mivel a "mellső lábait" is használhatja közlekedésre, nehéz terepen is boldogul, a külön mozgatható hátsó lábaival a hepehupás úton sem esik kétségbe, kerekeknek köszönhetően pedig sík felületen jelentékeny sebességet vehet fel. Handle alapvető feladatának tárgyak mozgatását szánták, a prezentáción 45 kilót visz arrébb egy műanyagrekeszben.

A Boston Dynamics nem tervezi, hogy forgalmazni kezdje a robotot, ehelyett kísérleteznek, és partnereiknek adják át a megszerzett tudást. Egyelőre tehát nem kell attól tartani, hogy Atlas és Handle pakolja majd a bevásárlóközpontok polcaira a termékeket.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények