Milliókat követelnek az HBO-tól a hackerek

Nemrég beszámoltunk mi is arról, hogy ismeretlen támadók az HBO szervereiről saját állításuk szerint másfél terabájtnyi adatot szereztek meg, köztük több sorozat még be nem mutatott epizódjait, illetve a Trónok harca még adásba nem került részeinek forgatókönyveit – ezek közül néhányat elérhetővé tettek online, hogy igazolják állításaikat.

A történet tovább bonyolódott, ugyanis egy magát Mr. Smithnek nevező illető egy ötperces videóüzenetet küldött az HBO vezetőjének, Richard Pleplernek, melyben közölte, hogy a médiavállalatnak három napja van arra, hogy fizessenek, különben a birtokukban lévő adatokat nyilvánossá teszik. „Mr. Smith” azt állítja, hogy nemcsak tartalmakat szereztek meg, hanem például a Trónok harca szereplőinek magántelefonszámait és egyéb személyes adatait is, adatokat az HBO belső hálózatáról, illetve bizalmas vállalati, üzleti dokumentumokat, köztük közel negyvenezer e-mailt. Ezzel párhuzamosan 3,4 GB adatot is publikáltak mindegyik említett típusból, hogy bizonyítsák kijelentéseiket.

HBO
[+]

A levél küldője az információk szerint nem mondott konkrét összeget, de azt állítja, hogy csoportjuk nulladik napi hibák keresésére évente ötszázezer dollárt költ, majd ezekkel megzsarolják a szervezeteket, akik általában fizetnek is nekik. Mr. Smith állítása szerint ezzel évente 12-15 millió dollárt keresnek, és mivel fél évet töltöttek azzal, hogy bejussanak az HBO-hoz, kérik a „fizetést” (XXXX dollárt bitcoinban). Ez alapján minden bizonnyal több millió dolláros váltságdíjra számítanak.

HBO
[+]

Az HBO közölte, hogy szerintük a levelezési rendszerük érintetlen, de azt elismerték, hogy egyéb fontos információhoz hozzáférhettek a támadók. A vállalat szakértők és a rendőrség bevonásával tovább folytatja az eset vizsgálatát.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények