Kiosztották az Adobe-felhasználók dizájnversenyének díjait

Véget ért a tavaly ősszel alakult Magyar Adobe Felhasználók Egyesülete (HAUG) által augusztusban meghirdetett dizájnverseny, az eredményhirdetést és az ünnepélyes díjátadót szombaton tartották.

Hirdetés

Az eseményen Papp Ádám HAUG-elnök elmondta: a fő cél az volt, hogy a nevezők bemutassák, a design és a technológia miként tud hozzájárulni a fenntartható jövőhöz, továbbá a számítógép és az ember kapcsolata által hogyan valósítható meg mindez. Nevezni két, a verseny tematikáját feldolgozó munkával lehetett. Az offline feladat egy plakát tervezése, az online feladat pedig egy interaktív miniszájt elkészítése volt úgy, hogy mindkét munkához Adobe szoftvereket kellett használni.

A versenyre beérkező alkotásokat szakmai zsűri bírálta el kreativitás és kivitelezés alapján, továbbá azt is mérlegelték, hogy az élhetőbb jövő kialakítására mennyire kínál alternatívát a nevező. A zsűri tagjai: Bakos Gábor képzőművész, az ARC ügyvezető igazgatója, Fabricius Gábor reklámszakember, Román Balázs, a Kreativ.hu főszerkesztője, Papp Ádám grafikus, a HAUG elnöke és Tóth Attila, a HAUG alapító tagja voltak.

Az első helyezett páros átveszi a díjat (Fotó: HAUG)
Az első helyezett páros átveszi a díjat (Fotó: Hász András, HAUG)

Díjakat – Adobe szoftvereket, Fujitsu hardvert, könyvcsomagokat, szakmai tanfolyamokat és egyesületi tagságot – az első három helyezett versenyző kapott. Az első helyezett Bartus Sándor és Szántó Szabolcs lett CellBook – Feszültségmentes jövő című munkájával; a második Erős Balázs és Wilhelm Tamás virtuális állatkertje, a harmadik pedig Roskó Máté Gábor Virtuális fák az erdők megmentéséért című munkája lett. Ballner Péter Üröm című műve különdíjat kapott.

Két díjazottnak meglepetést is tartogatott a díjátadó. Az első helyezettek az eredeti kiírásban szereplő 24 colos monitor helyett a Fujitsu legnagyobb, 27-os monitorját kapták meg, míg a harmadik helyezett a meghirdetett Adobe Photoshop Elements 10 szoftver helyett egy Adobe Photoshop Elements 10 + Premiere Elements 10 szoftvercsomag tulajdonosa lett.

Azóta történt

Előzmények