Hadoop-képzést indít a Linux Egyesület

A big data platformmal történő ismerkedés ingyenes. Sikeres vizsga esetén elismert teljesítési igazolást is adnak harmincezer forintért.

Új online kurzust indít a Linux Foundation, fókuszban a big data, természetesen az Apache Hadoop platformon keresztül. A Hadoop nagyon népszerű annak ellenére, hogy nem ez a legegyszerűbben elsajátítható a piacon. A Facebook például több mint száz petabájt adatot tárol a Hadoopban. Az ingyenes képzés hat fejezetből áll, mindegyik kérdéssorral zárul, illetve a sikeres elvégzés feltétele egy végső vizsga is. Az ellenőrzött teljesítési igazolásért 99 dollárt kell fizetni.

A kurzust elvégzők megismerik az Apache Hadoop eredetét és a big data ökoszisztémát, a Hadoop telepítését nodern vállalati környezetben (clusered enviroment), az adathalmok menedzsmentjét, a YARN keretrendszer előnyeit a heterogén analitikai terhelésekhez, az Apache Hive használatát SQL-központú szemléletből (data lake), a főbb Hadoop komponensek kezelését parancssorból, illetve az adatok biztonságossá tételét és a skálázást. Az Apache Hadoop képzés részletei itt találhatóak.

Előzmények