A Twitter vezető biztonsági mérnöke is itt lesz a Hacktivityn

Október 11-12-én immár tizedik alkalommal rendezik meg a Hacktivityt, Kelet-Közép-Európa legnagyobb független IT-biztonsági fesztiválját. 1200 hacker a világ minden tájáról, előadások párhuzamosan két szekcióban, interaktív kiscsoportos workshopok, új, termékdemonstrációs szekció, hardver hacking, lockpicking, live show-k, 24 órán át tartó hackerverseny, igazi fesztiválhangulat és jubileumi esti buli – körülbelül így lehetne összefoglalni a X. Hacktivityt, ami két teljes napra az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, egyúttal ismeretterjesztő és néha mélyen technikai formában. A Hacktivity-n hagyomány a versengés, a rengeteg szálon futó program és az igazi fesztiválhangulat.

Az idei konferencia keynote speakere egy igazi IT biztonsági „sztár”, a Twitter vezető biztonsági mérnöke, Charlie Miller lesz. Ő a Twitteren így mutatkozik be: „I’m that Apple 0day guy”. 5 évig dolgozott az NSA-nek, többek között feltörte a Macbook Airt, az iPhone-t, és bohócot csinált a Safari és a Safari mobil alkalmazásának fejlesztőiből.

Még lehet jelentkezni előadónak

A program további előadóinak – ahogy a világ nagy IT biztonsági konferenciáin – pályáznia kell, a Hacktivityn előadni ugyanis szakmailag igazán rangos elismerésnek számít. A jelenleg is nyitott Call for Paperre magyar és külföldi előadók jelentkezését várja a programbizottság. A bizottság ettől az évtől három lehetőséget is biztosít: egyrészt szokásos formában várnak előadásokat, megrendezik az évek óta sikeres hello workshopokat (egy adott témában a résztvevők az elmélettől eljuthatnak a gyakorlatig), valamint a jelentkezők tarthatnak termékdemókat az erre újonnan dedikált különteremben.

Újabb fordulóval jelentkezik a HACK 24, amely egy 24 órás hackerverseny értékes nyereményekért, lesz ismét hardver workshop és Lockpicking rengeteg újdonsággal, sok-sok játék, és fergeteges jubileumi esti buli, ahol visszaemlékezünk a kezdetekre.

Az eseményen az IT-biztonsági szakvizsgákkal (CISA, CISM, CISSP) rendelkező szakemberek úgynevezett CPE pontokat gyűjthetnek, amelyek a minősítésükhöz szükségesek. A szervezők idén 1200-1500 érdeklődőre számítanak.

További információk, részletes program és regisztráció a konferencia weboldalán, további információk a Facebookon: http://www.facebook.com/hacktivity.

Azóta történt

  • Már az Instagrammal is készíthetünk videót

    A Facebook tegnapi sajtótájékoztatóján mutatta be a népszerű képmegosztó szolgáltatás új funkcióját.

  • A Twitter is bevezette a felhasználók követését

    A hirdetési rendszerüket igyekeznek hatékonyabbá tenni, de a nyomkövetés kikapcsolható, letiltható.

  • Beágyazható Instagram

    A közösségi kép- és videómegosztó szolgáltatás lehetővé tette, hogy az oldalra feltöltött felvételeket néhány sornyi kóddal saját weboldalunkba is beágyazhassuk.

Előzmények