Hirdetés

Októberben jön a 15. Hacktivity

A legnagyobb hazai IT-biztonsági konferencia 2018. október 12-13-án várja látogatóit a budapesti MoM Kulturális Központban.

A szervezők megkezdték a kampányt: 2018-ban tizenötödik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb professzionális kiberbiztonsági konferenciáját, a Hacktivity-t, amely hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, de mégis ismeretterjesztő, és néha mélyen technikai formában.

Hirdetés

A jubileumi Hacktivity-re 16 országból érkezik 38 nemzetközileg elismert előadó, hogy egyebek mellett olyan aktuális IT-biztonsági témákról értekezzenek, mint az okos autó vagy drónhackelés, a hajók szatellit hálózatokról történő feltörése, a biometrikus azonosítási eljárások átverése, számítógépes játékok meghackelése (2 előadás és egy workshop is lesz a témában), telefonok feltörése, kriptopénzek biztonsága és lehetséges hackelése vagy az automatikus exploitgenerálás. Ebben az évben keynote előadóból három is lesz: a konferenciát Mike Ossmann, a hackRF megalkotójának prezentációja nyitja, de fő előadó lesz RodrigoBranco, az Intel Corporation vezető IT-biztonsági kutatója, illetve BrianGorenc, korábban a ZDI, most pedig a Trend Micro exploit szakértője. A komoly szakmai programok mellett a humor is szerepet kap majd, visszatér ugyanis a Hacktivity színpadára a tavalyi évben óriási sikert arató, Comedy Hackerként ismertté vált előadó, Tobias Schrödel is.

Az előadásokon túl az idei évtől kezdve 40 perc helyett 2 órás, átfogó workshopok várják a látogatókat 7 különböző témában, de a szervezők gondoltak azokra is, akik komoly IT-biztonsági továbbképzésen szeretnének részt venni. Ismét lehet ugyanis jelentkezni háromnapos tréningekre, amelyek október 9. és 11. között, közvetlenül a konferencia előtt zajlanak majd. Az induló képzésekről, workshopokról és az előadásokról a rendezvény honlapja nyújt bővebb tájékoztatást.

A HACKTIVITY konferencián képviselteti magát a HackerSpace Budapest, a HackerSpaceSzeged és a SecureITeam is, és az úgynevezett HackCenterben várják azokat az érdeklődőket, akik izgalmas feladatok, kihívások teljesítésével tesztelnék le a tudásukat, vagy csak megoldást szeretnének kapni egy-egy problémára. A HackCenter lehetőséget ad eszmecserére, tanulásra, ötletelésre, de 5-10 perces pop-up előadások is színesítik majd a terem programját.

A Hacktivity szervezői fontosnak tartják, hogy támogassák a kiberbiztonsági szakmát és a téma iránt érdeklődő közösséget. Ennek jegyében 2017-től kezdve minden évben több, mint 1 millió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A program összesen 50 darab jegyet bocsájt a partnerek rendelkezésére (20 jegy az oktatók részére, 30 diákjegy). A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. Jelentkezni az info@hacktivity.com e-mail címen lehet.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények