Hacktivity 2009 - előadások felvételről

Ezen a hétvégén (szombaton és vasárnap) élő egyenes adásban közvetítettünk néhány érdekes előadást a Hacktivity 2009 konferenciáról, a budapesti Gólyavár Konferenciaközpontból.

Hozzászólások a fórumban és kérdések a kerekasztalhoz: IT Café LIVE!

Az internetes adáshoz az ELTE informatikai infrastruktúrája mellett a Microsoft Silverlight technológiája került bevetésre Windows Media platformon (az adás, illetve a felvétel megtekintéséhez le kell tölteni a Silverlightot, a linuxos felhasználók pedig a Moonlight technológiával nézhetik az adást - most legalább letesztelhető ennek a megoldásnak a minősége is). Ennek legnagyobb előnye, hogy a teljes műsor egy későbbi időpontban is visszanézhető profi HD-minőségben, emellett az adás interaktív volt: a nézők folyamatosan küldhették véleményüket a szervezőknek és az előadóknak, beszélgethettek egymással az online felületen – tehát érdemben (interaktívan) bekapcsolódhattak a konferencia menetébe. A Microsoft új terméke, a 3-as verzó az eddigieknél is komolyabb kihívója lehet az Adobe Flash technológiájának, mivel alaposan átszabták a 2.0-hoz képest (.NET fejlesztői környezet, új API-k támogatása, új audiokodekek és videós funkciók, nagyobb 3D-s támogatás, GPU hardveres gyorsítás, támogatja a H.264-es videotömörítéssel készült videók lejátszását is stb.), kíváló alkalom volt kipróbálni, mit tud valójában. Az előadások időpontjai az oldal alján tekinthetők meg. Az adás alatt a chat szolgáltatást is igénybe lehetett venni.

Első adásunkat a MyShowroom.TV, Magyarország vezető globális online szolgáltatója segítségével valósítottuk meg. A MyShowroom.TV egy teljes mértékben magyar szolgáltatás, de már több nyelven is elérhető, ezért a fejlesztők esetében egy nemzetközi vizekre evező csapatról beszélhetünk. A rendszer segítségével bárki készíthet saját élő műsort akár webkamerákkal is, melyet élőben az interneten minden érdeklődő megnézhet, így a barátokkal, ismerősökkel is megosztható a műsorkészítés élménye. S ehhez mindössze egy számítógépre és egy internet csatlakozásra van szükség.

 

Hirdetés

Program:

SZOMBAT

09:00 - 09:15 Megnyitó

09:15 - 10:00 Alexander Kornbrust (Red-Database-Security GmbH) Finding the hole

10:00 - 10:45 Adásszünet

10:45 - 11:30 Pánczél Zoltán, Spala Ferenc (kancellar.hu) Nmap proxy patch - Tüzelés fedezékből

11:30 - 16:30 Adásszünet

16:30 - Paulik Tamás, Gulyás Gábor (BME, PET Portál) - Blogolok, de csak nektek

17:15 - 19:00 Kerekasztal az adatvédelmről - Székely Iván (CEU), Simon Éva (TASZ), Szabó Endre (Adatvédelmi Biztos Irodája), Dr. Ormós Zoltán (Ormós Ügyvédi Iroda), Makai Gyula (Nemzeti Nyomozó Iroda) Olvasóink kérdéseket tehetnek fel a témákkal kapcsolatban, amit a vitavezető meg fog kapni!

VASÁRNAP (délután) -

14:45 - 15:30 Kovács László, Krasznay Csaba (ZMNE, ZNME) Digitális Mohács

15:45 -16:30 Kerekasztal a kritikus infrastuktúrákról - Kovács László (ZMNE), Sík Zoltán Nándor (ENO Advisory), Suba Ferenc (CERT-Hungary) és Jakab Péter (Bankszövetség)

Az adás és a felvétel támogatója:

Azóta történt

  • Hacktivity 2009: Tananyag lesz?

    Különösen nagy sikerrel zárul az idei Hacktivity, a magyar hackerek mára kiemelt rangot elnyert konferenciája, s az esemény értékelésére kértük az egyik szervezőt.

Előzmények