Hirdetés

Szeptember végén újra lesz Hacktivity


2009. szeptember 19-én és 20-án kerül sor a Hacktivity 2009 konferenciára, idén egy új, tágasabb helyszínen a Trefort Kertben lévő Gólyavár Rendezvényközpontban. A sorban immár hatodik Hacktivity a legrégebbi hazai független IT-biztonsági konferencia, ahol hagyományosan az információbiztonsági szakma legrangosabb, hivatalos és „nem nyakkendős” képviselői jönnek össze a téma iránt élénken érdeklődőkkel.

Amerikában és Európa egyre több országában is évek óta gyakorlat már az olyan IT-biztonsági konferenciák sora, ahol az öltönyös cégvezetők mellett megjelennek a formaságokra cseppet sem adó informatikai guruk, sőt a felsőoktatásban informatikai képzésben részesülő diákok is. Tény, hogy egy-egy ilyen rendezvény olyan fórumot kínál a felhasználók által érzékelt információbiztonsági, jogi, szociológiai problémák ismertetésére, amelyet más konferenciák nem igazán tudnak megoldani, éppen ezért ezek a rendezvények mindenhol egyedinek számítanak a szokványos konferenciák között.

Hirdetés

A Hacktivityre jellemző az interaktivitás, melyet az idén három új programelemmel is támogatnak a szervezők.

Új programok

A „Hack the Vendor” verseny keretében a résztvevőknek lehetőségük lesz a saját területén piacvezető (és bátor) McAfee cég két információbiztonsági termékét tesztelni, vagyis legális keretek között feltörni azt a helyszínen. A feladat egy átlagosan elkészített – és ezért néhány helyen hibás – webes alkalmazás feltörése, miközben a rendszert a McAfee betörésmegelőző termékei (IPS) védik.

A BYOL (hozd magaddal a saját laptopod) workshop: a második nap vélhetően egyik legérdekesebb programjának a francia Joffrey Czarny workshopja ígérkezik, melynek keretében minden résztevő a saját laptopján az előadóval együtt végezheti el egy hibásan konfigurált CITRIX rendszer hackelését.

A megújult Wargame játékban a szervezők rögtön három különböző nehézségű pályasorozattal is kedveskednek a nagyérdemű hackelő közönségnek. Tanulva az előző évek tapasztalataiból, összesen több mint 20 pálya várja a megmérettetésre vágyókat. A feladatok az elmúlt évek biztonsági auditjai során tapasztalt hibákból állnak össze. Míg az első akadálypályában a csetlő-botló „guglizó” kezdők lelhetik örömüket, a harmadik szintre programozói és alapos hackelési tapasztalat nélkül senki nem fog merészkedni.

A hazai nívós előadókon mellett idén két külföldi meghívott vendégelőadó is lesz a konferencián. A nyitóelőadást az az Alexander Kornbrust tartja, aki az elmúlt hat évben több mint 200 biztonsági hibát talált különböző Oracle-termékekben, és alapítója, ügyvezető igazgatója a Red Database Securitynek, amely Oracle biztonsági szolgáltatásokra specializálódott.

A rendezvényen az IT-biztonsági szakvizsgákkal (CISA, CISM, CISSP) rendelkező szakemberek úgynevezett CPE pontokat gyűjthetnek, amelyek a minősítésükhöz szükségesek. A szervezők az elmúlt évek tapasztalatai alapján 400–500 érdeklődőre számítanak.

További részletek a Hactivity honlapján olvashatóak.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények