Hackerversenyt indít a BalaBit és a Silent Signal

Közösen hirdet hackerversenyt a BalaBit IT Security, illetve a legnagyobb látogatottsággal rendelkező hazai IT-biztonsági blog, a Buherablog és a professzionális etikus hackeléssel foglalkozó Silent Signal. Az ötletgazdák célja, hogy játékos tanulási lehetőséget biztosítsanak az érdeklődőknek, a szárnyaikat próbálgató hackerpalántáktól kezdve a többéves tapasztalattal rendelkező, akár etikus hackerként dolgozó profikig. A „Ghost in the Shell Control Box: The Ultimate Hacker Playground” elnevezésű játékban a cél eléréséhez szinte minden eszköz bevethető, az egyetlen szempont az idő – regisztrálni május 12-ig lehet, és a pályák csupán egyetlen hétig lesznek elérhetők.

Hirdetés

„A verseny kerettörténete egy valós és jelentős problémakörre épül: a kiberbűnözés mértéke az elmúlt években folyamatosan nőtt, a támadások fő célpontját pedig a bizalmas vállalati adatok jelentik. A szervezetek nagy része rendelkezik már tűzfallal, behatolás-érzékelésre, behatolás-megelőzésre, adatszivárgás elleni védelemre, jogosultság- és hozzáférés-kezelésre alkalmas célmegoldásokkal, SIEM és egyéb rendszerekkel, de a hálózaton belülről érkező támadások ellen legtöbbjük védtelen. Nem véletlen, hogy a törvényi és iparági megfelelőségi szabályozások között is egyre több olyan előírást találunk, amelyek a felhasználók tevékenységének megfigyelését célozzák, különös tekintettel a kiemelt jogosultsággal rendelkező felhasználók aktivitásaira. A legnagyobb kárt költségvonzatában, és ezért veszélyességét tekintve is, a kiemelt jogosultsággal rendelkező felhasználók okozhatják, hiszen ők azok, akik ismerik a rendszer gyenge pontjait és pontosan tudják mit és hol keressenek. A mi hackerjátszóterünkön edződött biztonsági szakértők azonban tudni fogják, mit tegyenek ez ellen” – nyilatkozta a verseny kapcsán Höltzl Péter, a BalaBit szenior IT-biztonsági tanácsadója.

hacker

Az első helyezett Európa legnagyobb hackertáborába, a Hollandiában négyévenként megrendezett Observe Hack Make (OHM2013) konferenciára utazhat el. A második és harmadik helyezett pedig 60, illetve 40 ezer forintos támogatást kap bármely általa választott számítástechnikai eszköz megvásárlásához.

A készítők a „Ghost in the Shell” című japán anime film nyomán egy saját fantasy-történetet hoztak létre: „Ghost in the Shell Control Box: The Ultimate Hacker Playground”. A játékosok feladata, hogy az elit hackerkiképző pályák teljesítésével olyan tudásra tegyenek szert, amivel megakadályozhatják, hogy a hálózaton kívülről érkező támadók a védők közé beépülve kiemelt jogosultságot szerezzenek – az ugyanis végzetes következményekkel járna. Ezért szabadúszó hackerek jelentkezését várják, akik vállalják a kiképzést, és közülük a legjobbak vehetnek részt a támadók legyőzésében, és menthetik meg a világot. Legalábbis egyelőre…

A kiképzés többlépcsős, mindenkit arra bátorítanak, hogy tegyék próbára tudásukat, mindenképpen csak nyerhetnek vele.

Határidő és jelentkezés: jelentkezni 2013. május 12-ig lehet itt: http://gitscb.silentsignal.hu/.

Maga a verseny pedig stílusosan 2013. 05. 13-án 13 óra 13 perckor kezdődik, és 2013. 15. 19-én 19 óra 19 perckor fejeződik be. Eredményhirdetésre a 2013. május 23-án, az Open Academy fejlesztői konferencián a BME-VIK Simonyi Károly előadótermében kerül sor.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények