Háborút hirdetett a Microsoft vezetője az Apple ellen

„Szeretnénk teljesen egyértelművé tenni, hogy nem hagyunk egy területet sem lefedetlenül az Apple számára. Mi nem. Nincs olyan lefedett terület, ami teljes mértékben az Apple-é lenne” – nyilatkozta Steve Ballmer a torontói Worldwide Partner Conference-en az előadása előtt a CRN-nek, hétfőn. A vezérigazgató nyomatékosította, hogy termelékenység, vállalati menedzsment és felügyelhetőség szempontjából jelentős előnnyel rendelkeznek a konkurens vállalattal szemben. Az interjú további részében Ballmer újra igazolta, hogy nem köznapi, hanem igen szenvedélyes cégvezető: „De nem adunk semmit sem nekik. Nem adjuk a fogyasztói felhőt. Sem a hardveres és szoftveres innovációkat. Nem hagyunk ezek közül semmit az Apple kezében. Ez nem fog megtörténni. Nem a mi felügyeletünk alatt”.

Hirdetés

A célkereszt a redmondiak táblagépének, a Surface-nek a leleplezésével egy időben került a legnagyobb ellenfél homlokára. A saját márkás táblagép piacra dobásának kapcsán felmerült a pletyka, miszerint lehetséges, hogy egy okostelefon is készül a cég boszorkánykonyháján. Az ezzel kapcsolatos kérdésre Ballmer válaszában kifejtette, hogy jelenleg nincsenek ilyen jellegű terveik, de egyáltalán nem határolódott el az ötlettől: „Jelenleg keményen dolgozunk a Surface-en. Ez áll a középpontban. Ez számunkra a legfontosabb. Nézze, meglátjuk, hogy mi történik. Remek partneri viszonyt ápolunk a Nokiával és a HTC-vel. Imádom azt az utat, amerre haladunk a Surface-szel. A Surface-re és a többi Windows 8-as táblagéppartnerre fogunk koncentrálni, és meglátjuk, hogy tudunk-e valamit csinálni azért, hogy történjen valami ennek kapcsán.”

Az interjú utáni keynote-on hasonlóan felfokozott hangulatban tartotta meg Ballmer az előadását. Noha a Surface polcokra kerülésének az időpontját még nem fedte fel, azt megtudhattuk, hogy a Microsoft nyolcas számú operációs rendszere október végén válik elérhetővé.

Azóta történt

Előzmények