Átadták az idei Gyurós Tibor-díjakat

A szakmai zsűri ebben az évben is az év menedzsere, a digitális oktatás nagykövete, az év digitalizációs projektje, illetve az év innovációja díjak odaítéléséről döntött.

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért 1997 óta díjazza a hazai piac kiválóságait és reménységeit, 2001 óta pedig Gyurós Tibor-díj néven adja át az elismeréseket olyan szakemberek, és vállalkozások részére, akik az elmúlt egy év során meghatározó munkát végeztek az iparágban. Ebben az évben huszonkettedik alkalommal történt meg a díjak átadása, amelyre ünnepélyes keretek között, a MENTA konferencián került sor Siófokon.

A díj életében idén először közönségszavazás is indult mindegyik kategóriában, így az IVSZ tagcégek is hozzájárulhattak az iparág egyik legjelentősebb díjának eredményéhez. A közönségszavazás nagy sikert aratott a tagvállalatok körében, több száz szavazatot érkezett be, aminek eredménye szerepet kapott a zsűri értékelése mellett.

A 2020-as Gyurós Tibor-díjak győztesei:

Az év menedzsere - Csorba Gyula – Dorsum Zrt., stratégiai igazgató és vezérigazgató-helyettes

Dorsum
[+]

Csorba Gyula az elmúlt 20 év során több szerepben is részt vett a Dorsum Zrt. növekedésében, amely mára közép-kelet-európai regionális jelenléttel bíró informatikai vállalatává nőtte ki magát. A közel 300 fős cég Magyarországon piacvezető a tőkepiaci szoftverrendszerek területén, és leányvállalatokkal rendelkezik Romániában, valamint Bulgáriában. Felhasználóik között a legnagyobb bankok, befektetési társaságok, a vagyonkezelők több mint egyharmada, valamint több biztosítótársaság is szerepel. Minden sikerük mellett kiemeltnek tartják, hogy magyarországi központú vállalatként a folyamatos innovációs eredményeinknek hála sikeresen törtek be az Egyesült Királyság piacára is saját termékmegoldással, nem pedig erőforrás eladással.

Az év digitalizációs projektje – ÉletMentő alkalmazás

ÉletMentő
[+]

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat közös applikációjának célja, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a segélyhívást. Az ÉletMentő pontos helymeghatározást használ, valamint tárolja az előre feltöltött egészségügyi adatokat, melyek segítségével a diszpécser precízebb képet kap a betegről, amelyet azonnal tud továbbítani a kiérkező mentőkocsinak. Az applikációt az indulás óta eltelt fél évben közel 500 ezren töltötték le és közel 2500 segélyhívás érkezett ezen keresztül, amiből 1480 tényleges ellátást igénylő esetet oldott meg sikerrel az OMSZ. Az ÉletMentő hosszú távú hatása, hogy edukál, megtanítja, hogy a digitalizáció segítségével egyszerűsíthetjük a mindennapjainkat.

Az év innovációja - Oncompass precíziós onkológiai döntéstámogató eljárás

Oncompass
[+]

Az Oncompass Medicine Hungary Kft. a betegek személyre szabott, molekuláris célpont alapú, úgynevezett precíziós onkológiai ellátásához szükséges minden diagnosztikai és informatikai eszközt egy programban elérhetővé tesz a daganatos betegek, illetve az őket kezelő orvosok számára. Az Oncompass 2014 óta arra fókuszál, hogy a molekuláris genetikai vizsgálatok eredményei alapján a legmegfelelőbb gyógyszert kiválasztó orvosi informatikai eszközt kifejlessze. A RealTime Oncology Treatment Calculator egy szabály alapú mesterséges intelligencia. Az adatokat egy saját fejlesztésű algoritmus segítségével dolgozza fel, amelynek eredménye egy a beteg számára releváns rangsorolt hatóanyag lista a beteg daganatában azonosított molekuláris genetikai elváltozások alapján.

Az év digitális oktatási nagykövete – Koren Balázs

2005-ben kezdett tanítani a Budai Középiskola kéttannyelvű gimnáziumában angol nyelven matematikát, programozási alapokat, és internet tudatosságot, később a Fazekas Mihály Gimnáziumban folytatta a tanítást, és nyitott a robotika területe felé is. Nevéhez fűződtek a GeoGebra, a GEOMATECH, illetve a VR Math projektek, az ELTE TTK Matematika Intézet, Szakmódszertani Központ felkérésére részt vesz a matematika tanárképzésben, a Telenor HiperSuli programjának szakmai vezetőjeként a digitális oktatás népszerűsítése, valamint tananyag fejlesztés is a feladata. Média megjelenések, szakmai előadások, konferenciák szervezése révén nem csak a szakmai berkekben, de a mainstream médián keresztül is igyekszik mindenkihez közelebb hozni a digitális oktatásban rejlő lehetőségeket.

Azóta történt

Előzmények