A GYSEV vonatain is lesz ingyenes internet

A Telenor Magyarország Zrt. nyerte a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) által vasúti mobilinternet-szolgáltatás nyújtására kiírt tendert – jelent meg a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számában. A hírről elsőként az MTI számolt be tegnap délután.

A GYSEV a vasúti szerelvényeken az utasok által szabadon használható, korlátlan adatforgalmú mobilinternet-szolgáltatás nyújtására írt ki pályázatot. A Telenor a routerek telepítését és a hozzáférés biztosítását két évre nettó 6,4 millió forintért vállalta. A szintén pályázó Magyar Telekom nettó 35,5 millió forintos árajánlatot tett.

A kiírás szerint az ingyenes internetszolgáltatás első lépésben 17 vasúti kocsiban válik elérhetővé, kizárólag Magyarország területén, elsősorban az InterCity közlekedésben érintett Sopron-Győr és Győr-Budapest vonalon, másodsorban a GYSEV magyarországi vonalain, a Sopron és Szombathely, továbbá a Szombathely és Szentgotthárd között közlekedő szerelvényeken. Az internetre kapcsolt kocsik számát később, a további források rendelkezésére állásának függvényében bővíteni tervezi a vasúttársaság.

Az MTI úgy tudja, a szolgáltatás márciusban indulhat el.

Azóta történt

Előzmények