Az Alza reakciója a Gazdasági Versenyhivatal sajtóközleményére

A vállalatcsoport határozottan tagadja a vádakat, ugyanakkor együttműködést ígér a GVH-nak.

Tegnap adtunk hírt arról, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított az Alza.hu Kft.-vel és az Alza.cz a.s.-el szemben, mert úgy vélik, hogy a vállalkozások a www.alza.hu weboldalon agresszív értékesítési módszert alkalmaznak, mellyel megsérthették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.

Hirdetés

A cégcsoport ma hivatalos közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, mely így szól:

Az Alza vállalkozáscsoport kereskedelmi tevékenységének központi eleme a tisztességes, a fogyasztói érdekeket minden tekintetben figyelembe vevő üzletpolitika megvalósítása azokon a piacokon, amelyeken jelen van. Ennek megfelelően az Alza kiemelt fontosságot tulajdonít az irányadó magyar és európai uniós versenyjogi és fogyasztóvédelmi szabályok betartásának.

Az Alza mindig pontos és az irányadó jogi rendelkezésekkel összhangban álló olyan tájékoztatást nyújt ügyfeleinek, amellyel segíti a fogyasztót a vásárlási döntése meghozatalában.

Az Alza minden esetben a legátláthatóbb módon kommunikál a fogyasztóval. E célból az Alza belső adatrendszere alapján a maximum elérhető és releváns termékinformációkat nyújtja, s így a fogyasztó megalapozott döntést tud hozni, vásároljon, vagy pedig sem. Több mint 25 éves történetünk alatt azt tapasztaltuk, hogy vásárlóink értékelik egyenes megközelítésünket. Különösen ebben a krízishelyzetben, amikor is a gazdaság ellátási lánc kiesésekkel szembesül. Köszönhetően a termékeinkkel kapcsolatos aktuális tájékoztatásoknak vásárlóink azonnal látják, hány darab érhető el még azonnal raktárkészleten, illetve mekkora a fogyasztók érdeklődése. Ezen opció minden fogyasztó számára elérhető az összes országban, ahol az Alza üzemel.

A Gazdasági Versenyhivatal által az Alza.hu Kft. és az Alza.cz a.s. (a továbbiakban együttesen: Alza) ellen indított versenyfelügyeleti eljárás során az Alza természetesen minden tekintetben együttműködik a Gazdasági Versenyhivatallal, azonban ezúton hangsúlyozzuk, hogy az Alza célja, hogy a versenyfelügyeleti eljárás során bebizonyosodjon, az Alza kereskedelmi gyakorlata minden tekintetben a fogyasztók érdekeit szolgálta.

Azóta történt

  • Még több helyen biztosít csomagátvételt az Alza

    A vásárlók a Foxposttal kötött új együttműködési megállapodásnak köszönhetően mostantól 126 Foxpost csomagautomatába is kérhetik termékeik kiszállítását.

Előzmények