Grafikai IP-ket érintő titkokat loptak el az AMD-től

Az AMD a mai napon bejelentette, hogy még az előző év decemberében bizonyos, grafikai IP-ket (szellemi tulajdon) érintő titkokat loptak el tőlük. A vállalat szerint felkereste őket valaki, aki azt állította, hogy olyan tesztfájlokat birtokol, amelyek a meglévő és az érkező termékekre vonatkozó titkok egy részét tartalmazzák.

A mai napon a GitHUB-ra fel is került az adatok egy része, de az érintett kódgyűjteményt azóta eltávolították. Később további négy helyről tüntette el a lopott információkat a Microsoft.

Az AMD szerint a bűncselekményt elkövető személy további, eddig nem publikált adatok birtokában van, de a cég úgy hiszi, hogy ezek nem tartalmaznak olyan alapvető alapvető elemeket, amelyek a termékek versenyképességét vagy biztonságát fenyegetnék.

Az ügyben hivatalos nyomozás indult, és az AMD folyamatosan egyeztet a hatóságokkal, illetve más szakértőkkel az elkövető kézre kerítése érdekében.

A TorrentFreak egyébként megkereste azt az állítólagos személyt, akinél elérhetők a forrásfájlok, és a magát nőnek valló érintett úgy gondolja, hogy ezek értéke 100 millió dollár. Jelen pillanatban vevőt keres rájuk, de ha nem talál, akkor majd ingyen publikálja. Azt egyelőre nem tudni, hogy van-e érdeklődő, elvégre kezd köztudottá válni, hogy ezek lopott adatok, ráadásul már egy folyamatban lévő nyomozás is van, és általában nem szokták magukat bevásárolni az emberek egy bűnügybe. A hatóságok azonban megpróbálhatják ilyen módon tőrbe csalni az eladáson gondolkodó elkövetőt.