Már októberben indulhat az előfizetéses YouTube

A Google már évek óta tervezi, hogy az ingyenes szolgáltatás mellett több, fizetős megoldást is kínálni fognak – leginkább azért, mert a videómegosztó alig hoz bevételt, az üzletág jó esetben nullszaldót képes produkálni.

Belső forrásokra és egy tájékoztató levélre alapozva a múlt héten a recode.net arról számolt be, hogy nagy valószínűséggel a jövő hónap végén elindulhatnak azok a fizetős szolgáltatások, melyektől plusz bevételeket vár a vállalat.

Hirdetés

A szerződött felhasználóknak kiküldött levélben az áll, hogy vagy elfogadják az október 22-től érvényes új szerződési feltételeket, vagy pedig videóik nem lesznek elérhetőek, illetve nem jutnak bevételhez az Egyesült Államokban.

A lap szerint az újítás két elemből áll – mindkettőt többször bejelentették már, de aztán többször is eltolták a bevezetés időpontját. Az egyik a jelenlegi egyetlen fizetős szolgáltatás, a béta állapotban működő, havi tíz dollárba kerülő YouTube Music Key megújítása, a másik pedig a reklámmentes használat biztosítása. Ez utóbbi előfizetési díjáról még nem esett szó. Egyes szakértők úgy vélik, ez is tíz dollárba fog kerülni havonta, míg a recode úgy értesült, hogy a kettőt együtt adná a Google tíz dollárért.

A felhasználók ezt a levelet kapták meg:

YouTube - előfizetéses
[+]

Azóta történt

Előzmények

  • A mai nappal indul a YouTube Gaming

    Egyelőre csak a kiválasztott országokban, de hamarosan az összes olyan helyen elérhető lesz, ahol a YouTube már működik.