Rejtett minijátékokkal (is) ünnepli az első Geek Hetet a YouTube

Geek Hetet tart a YouTube, ezzel ünnepelve a „kocka-kultúra” terjedését világszerte, és a hivatalos programot a Google mérnökei szokás szerint megfejelték néhány rejtett érdekességgel, játékkal is. Bár a YouTube hivatalosan nem listázta sehol ezeket – és az is lehet, hogy nem mindegyik volt elérhető egyből a Geek Hét kezdetétől fogva –, a felhasználók már közel féltucatnyira bukkantak eddig.

Ezek közül a legszórakoztatóbb talán a Missile Command, ami a Spectrumon és Commodore-on nevelkedettekben jókora nosztalgiát kelthet. Előhozásának trükkje mindössze annyi, hogy bármelyik YouTube-videó oldalán a keresősávon kívül (tehát ne az legyen aktív, kattintsunk valami semleges területre az oldalon) be kell ütni az „1980” számsort. A védelmi hálónkon átcsusszanó bombák az aktuálisan megjelenített videó tetején robbannak, látható kárt is okozva benne.

Aki valamiért sok színes pónit akarna látni, nincs más dolga, mint bebillentyűzni a keresősávba a „ponies” szót, és máris gyönyörködhet a képernyőn futkosó színes minihátasokban.

De akad itt még POW! kapcsolós X-Men paródia is, a Fibonacci-sorozat alapján megjelenített videók („fibonacci” a keresőben), valamint a „use the force luke” és a „beam me up scotty” kifejezésekkel is érdemes egy próbát tenni.

 

Előzmények