Félhet a ChatGPT, hamarosan beszélgethetünk a Google új keresőjével

A Google sem akar lemaradni a Bard fejlesztéseivel, Sundar Pichai vezérigazgató szerint gyorsan fejlődik a rendszer.

Továbbra sem csillapodik az AI iránti nagy figyelem, a Microsoft sorozatos bejelentései és az OpeanAI fejlesztései, továbbá az egyéb riválisok mellett pedig a Google sem akar lemaradni a Bard fejlesztéseivel.

Hamarosan a ChatGPT komoly riválisává válhat a Bard, Sundar Pichai vezérigazgató szerint ugyanis gyorsan fejlődik a rendszer. A Google egy párbeszédre képes funkción dolgozik, Pichai szerint az emberek hamarosan beszélgethetnek kereséskor a nagy nyelvi modellre építő chatbottal.

A Google vezetője mindezt nagy lehetőségként látja, nem pedig fenyegetésként. Mivel a Google kezében van a keresőpiac több mint 93 százaléka, ezért bármilyen újítása sokkal jelentősebb hatást gyakorolhat, mint a ChatGPT és a Bing párosa – persze csak akkor, ha jól működik. Az újításokra mindenesetre nem kell sokat várni, hiszen az AI-szektor szereplői az idővel versengve igyekeznek egymásra licitálni.

Nem tétlenkednek a kínai riválisok sem, a SenseTime többek között chatbotot és képgenerátort is bemutatott, míg az Alibaba is elkezdte a saját tesztjeit, és minden appba beépíti a megoldásait. Kína eközben már készül a generatív AI konkrét szabályozására.

Azóta történt

Előzmények