SVG Web: a Google már az Internet Explorer számára is kínálja

A Google már évek óta dolgozik az SVG böngészős támogatásán, s a hét végén bejelentették, hogy a Firefox, az Opera, a Chrome és a Safari után orvosoltak egy régi gondot: most már az Internet Explorerben is működik.

A World Wide Web konzorcium (W3C) 2001-ben jelentette be, hogy az SVG Working Group által 1998-ban elkezdett fejlesztése, a Scalable Vector Graphics nevű, XML-alapú, kétdimenziós vektorgrafikák leírására szolgáló nyelve attól kezdve W3C-ajánlássá lépett elő, vagyis ettől kezdve szabványként lehet rá tekinteni. Az SVG mára széles körben támogatottá és népszerűvé vált, például a KDE, vagy a Wikipedia is felhasználja projektjeiben. Az Internet Explorerből hiányzik a beépített támogatás, s ezt igyekszik megoldani a Google az SVG Web nevű JavaScript libraryvel.

A még kezdeti, alfa-állapotban lévő fejlesztésről a Google SVG Webnek szentelt oldaláról lehet tájékozódni, itt találhatóak meg a letöltési linkek, illetve számtalan felhasználási segédlet, bemutató segíti a webfejlesztőket.

Azóta történt

Előzmények