Triciklis pályázatot hirdetett a Google a Street View kapcsán

A Google gőzerővel folytatja a Street View projektet, melyne célja az, hogy a Google Mapsbe egy olyan lehetőséget építettek be, melynek segítségével virtuális túrákat tehetünk a világ számtalan helyére, városába. A tartalomhoz azonban egy különleges kamerával végig kell fényképezni mindezeket a helyeket (már ahol ezt a helyi lakosok, illetve hatóságok lehetővé teszik ezt, a fotózással kapcsolatos jogi ügyekről már többször is beszámoltunk, s jelenleg Magyarországon is áll ez a projekt, mivel az adatvédelmi biztos bejelentette aggályait).

Ám vannak olyan helyek, ahová a Google kamerás autója nem tud bemenni, illetve igen nehézkes lenne számukra, ezért a cég egy – környzetvédelmi szempontokkal indokolt – megoldását kiterjesztené: közzétettek egy felhívást, hogy ha akadnak az autó számára nem bejárható helyek, amelyek azonban érdekesek lehetnek sokak számára, akkor oda elküldenék kamerával felszerelt triciklijüket.

Dan Ratner, a Google-nál dolgozó mechanikus mérnök a cég hivatalos blogjában leírja, hogy már két éve felmerült a triciklis megoldás („Street View trike”). Ezt elkezdték tesztelni, több amerikai helyet is ezzel fényképeztek le, s Nagy-Britanniában korábban már meg is hirdettek egy, a mostanihoz hasonló, 10 ezernél több nevezést hozó pályázatot. De most az amerikai felhasználókat is be akarják vonni a triciklis projektbe mint ötletadókat. Az erre létrehozott weboldalon (egyelőre csak az Egyesült Államokra vonatkozóan) október 28-áig több kategóriában javasolhatnak az érdeklődők szerintük fotózásra érdemes helyeket (például parkokat, ösvényeket, egyetemi campusokat, gyalogos utakat, állatkerteket, tájakat stb.).

Azóta történt

Előzmények