Újdonságok jelentek meg a Google+-ban

A közösségi rendszer, a Google+ fejlesztésén gőzerővel dolgozó vállalat nevében tegnap Vic Gundrota fejlesztési alelnök jelentette be a hivatalos blogban, hogy a szolgáltatás négy újabb funkciót kapott.

Az egyik a „What’s Hot”, ami azt jelenti, hogy a felhasználók ajánlatokat kapnak, a program kilistázza a kezdőlapra az éppen legnépszerűbb bejegyzéseket, megosztásokat.

A következő újdonság a Google+ Ripples (kb. hullámverés), amely egy igen látványos statisztikai eszköz, mellyel egy adott bejegyzés, megosztás sorsát lehet nyomon követni: ki kivel és mikor osztotta meg nyilvánosan, vagyis az információáramlást és a kapcsolati hálót vizsgálhatjuk meg. A Ripples még kísérleti fázisban van, ezért is ajánl a hivatalos blog egy mintaoldalt a megismerésére.

A most bevezetett lehetőségek közül a Creative Kit a harmadik, mely valójában egy nagyon egyszerű, roppant könnyen kezelhető képszerkesztő, amellyel minimális, alapvető változtatásokat lehet végrehajtani a feltöltött képeken (élesítés, filterek, feliratok, effektusok stb.).

A negyedik bejelentés az, hogy a Google+ tegnaptól elérhető a Google Apps felhasználói részére is.

Azóta történt

Előzmények