A Google megvette a QuickOffice-t

A Google a héten felvásárolta az iOS-, Android- és Symbian-alapú mobileszközre készített irodai csomagot, a QuickOffice-t – jelentette be az internetvállalat a blogjában. A felek a tranzakció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A Google közölte, hogy a megszerzett technológiát be fogják építeni az online Apps (Alkalmazások) szolgáltatáscsomagba. „Ma a magánfelhasználók, vállalkozások és iskolák a Google Apps segítségével bárhol, bármilyen eszközről, bárkivel képesek dolgozni. A QuickOffice nagy előnye, hogy biztosítja a zökkenőmentes kompatibilitást az elterjedt fájlformátumokkal” – írták a blogbejegyzésben.

A vállalat hangsúlyozta, hogy a QuickOffice felhasználói bázisát változatlanul támogatni fogják, miközben integrálni és fejleszteni akarják a terméket. A szoftvercsomag egyébként a Microsoft Office formátumát támogatja – ilyen formátumban a felhasználók nemcsak megnyitni, de létrehozni is tudnak dokumentumokat –, a rivális és szintén elterjedt OpenDocumentet nem.

A felvásárlás azt jelzi, hogy a Google a mobileszközök szegmensében is versenyezni kíván irodai megoldásaival a Microsofttal, amely a hírek szerint régóta dolgozik az Office egyes alkalmazásainak mobilplatformokhoz (többek között iOS-hez) igazított változatán.

Előzmények